Lucia Lauková Správy

VIZUALIZÁCIE: Skelet City Parku chce investor dostavať najneskôr do roku 2020

Investor chce skelet neúspešného projektu City Park, pri brehu rieky Nitry, prestavať najneskôr do roku 2020. Takto by mala vyzerať nová Promenáda Living Park v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Skelet City Parku chce investor dostavať najneskôr do roku 2020
3
Galéria
Zdroj: Living Park, a.s.

V septembri minulého roka sme vás informovali, že spoločnosť Living Park predložila zámer dostavby skeletu na brehu rieky Nitra Ministerstvu životného prostredia na posúdenie predpokladaných vplyvov na životné prostredie. Správne konanie v tejto veci sa začalo 8. septembra 2016.

Chýbajúce financie

Ako uvádza investor v zámere, výstavba bola zastavená z dôvodu chýbajúcich finančných prostriedkov. Investor vystupujúci pod novým názvom Living Park, navrhuje vytvoriť multifunkčný komplex Promenáda. Jeho súčasťou by malo byť dvojpodlažné obchodné centrum. Tri samostatné bytové domy, čo predstavuje asi 90 bytov a parkovací dom. Bytové domy by podľa zámeru mali presahovať skelet o jedno podlažie.

Začiatok dostavby

S otázkou kedy, by mohla začať dostavba sme sa obrátili priamo na spoločnosť. „Začiatok dostavby je závislý od právoplatnosti stavebného povolenia, ktoré v ideálnom prípade očakávame koncom tohto roka,“ prezradil podpredseda predstavenstva spoločnosti Living Park, Peter Kuliffay. Investor zverejnil aj vizualizácie projektu Promenáda Living Park, ktorých autorom je Architektonická kancelária DKLN.

Termín ukončenia

Náklady na dostavbu skeletu, ktoré investor odhaduje v predloženom zámere predstavujú sumu 50 miliónov eur. Skelet pri rieke Nitra by mohol definitívne zmiznúť už o pár rokov. „Želaný termín dokončenia projektu je jeseň 2019, najneskôr jar 2020,“ povedal Peter Kuliffay podpredseda predstavenstva spoločnosti Living Park.

Pozrite si vizualizácie projektu Promenáda Living Park v Nitre v priloženej galérii!

VIZUALIZÁCIE: Skelet City Parku chce investor dostavať najneskôr do roku 2020
3
Galéria
Zdroj: Living Park, a.s.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM