Lucia Lauková Správy

V Nitre pribudlo 9 unikátnych zábavných lavičiek: Každá má vlastné meno, FOTO

Pri rieke Nitra si môžete oddýchnuť na netradičných zábavných lavičkách. Každá z lavičiek je jedinečná a má aj vlastné meno.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre pribudlo 9 unikátnych zábavných lavičiek: Každá má vlastné meno, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR

V blízkosti petangového ihriska pri rieke pribudli v Nitre nové zábavné lavičky. Každá z deviatich netradičných lavičiek je unikátna a má vlastné meno. Záujemcovia si môžu posedieť na Ľudovej lavičke, Corgoňovej lavičke, Pohodlnej lavičke, Posilňovacej lavičke, Cyklolavičke, Lavičke nitrianskych fanúšikov, Blšej lavičke, Šachovej lavičke či Lavičke človeče, nehnevaj sa. „K niektorým lavičkám sa viaže aj vlastný príbeh, ktorý je zaznamenaný na tabuľke umiestnenej vedľa lavičky,“ skonštatoval občiansky aktivista Ivan Janček, ktorý inicioval realizáciu projektu.

Lavičky sú umiestnené na nábreží rieky medzi Zoborským a Chrenovským mostom. „V tejto lokalite nie sú inštalované takmer žiadne prvky modernej architektúry, ktoré by mali byť súčasťou nášho mesta. V budúcnosti môže byť projekt Netradičné lavičky rozšírený aj o ďalšie prvky,“ povedal Janček. Cieľom projektu je podľa jeho slov spojenie moderných prvkov mestskej architektúry s vtipom a zároveň sú ojedinelé lavičky aj lákadlom pre Nitranov či turistov.

Projekt bol realizovaný v rámci iniciatívy Mením moje mesto 2018, ktorú vyhlásilo mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou, ktorá podporila jeho realizáciu sumou 5000 eur. Projekt si ľudia vyberali vo verejnom hlasovaní.

Foto: ilustračné

V Nitre pribudlo 9 unikátnych zábavných lavičiek: Každá má vlastné meno, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM