Lucia Lauková Správy

UKF chce prilákať viac študentov: Investuje do vybavenia aj rekonštrukcie

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre chce skvalitňovať štúdium. Plánuje investovať do moderného vybavenia aj rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku UKF chce prilákať viac študentov: Investuje do vybavenia aj rekonštrukcie
Zdroj: TASR

Stovky študijných programov a vzdelávanie založené na výsledkoch výskumu chce študentom ponúkať Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Ako na stretnutí akademickej obce skonštatoval rektor univerzity Ľubomír Zelenický, UKF predložila v procese komplexnej akreditácie jednu z najbohatších po­núk.

Nové študijné programy

Celkovo podala 324 žiadostí o akreditáciu študijných programov. Z toho je 35 nových programov a 71 programov doktorandského štúdia. Univerzita zároveň predložila 21 žiadostí o akreditáciu habilitačného konania a konania na vymenovanie profesorov, a tiež výsledky vedeckej a pedagogickej práce v 21 oblastiach výskumu.

Chce pritiahnuť študentov

Zelenický vo svojej prezentácii pripomenul, že UKF sa podarilo obhájiť svoju pozíciu, ktorú potvrdil aj minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan, keď ešte 17. mája listom oznámil, že UKF zostáva univerzitnou vysokou školou. Kľúčovými úlohami do budúcna je podľa Zelenického zabezpečenie kvalitných výstupov tvorivých zamestnancov a doktorandov a garancia jednotlivých študijných programov. Univerzita chce okrem toho pritiahnuť čo najviac absolventov gymnázií a stredných škôl a zintenzívniť získavanie zahraničných študentov.

Viaceré investície

Okrem skvalitňovania štúdia chce UKF prilákať študentov aj atraktívnym prostredím a investíciami do vybavenia univerzity. Po oprave budov viacerých fakúlt je naplánovaná aj rekonštrukcia študentského domova Brezový háj. Pripravuje sa tiež inovácia prostredia pastoračného centra, či investície do veľkokapacitnej modernej kuchyne a zriadenia Študentského poradenského a servisného centra. Investícia vo výške 1,3 milióna eur má smerovať aj do laboratórií a učební fakulty prírodných vied.

Môže vás zaujímať:

UKF v Nitre pokračuje v modernizácii: Začala s budovaním ďalšej stavby

UKF v Nitre splnila všetky kritéria potrebné k akreditácii: Ponechá si štatút univerzita

Vysokoškoláci nastúpili do školy: UKF bude tento rok navštevovať 8-tisíc študentov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM