Lucia Lauková Správy

UKF v Nitre pokračuje v modernizácii: Začala s budovaním ďalšej stavby

Zdá sa, že postavením Pavilónu hudby, UKF v Nitre len začala svoju modernizáciu. V súčasnosti pokračuje ďalšou výstavbou nového objektu.

Ilustračný obrázok k článku UKF v Nitre pokračuje v modernizácii: Začala s budovaním ďalšej stavby
Zdroj: TASR

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pokračuje v investíciách do modernizácie a budovania priestorov určených na vzdelávanie a výskum. Po tom, ako bol v júni odovzdaný do užívania Pavilón hudby, začala UKF s výstavbou novej stavby, v areáli hlavnej budovy na Triede Andreja Hlinku.

„V napĺňaní svojich zámerov univerzita pokračuje výstavbou stavebného diela s názvom Laboratória a učebne Fakulty prírodných vied. Tie umožnia skvalitnenie výučby a výskumu na tejto fakulte, čo okrem iného prispeje v nasledujúcom období k úspešnej akreditácii,“ informovalo vedenie univerzity.

Za obeť pripravovanej výstavbe padlo ešte vlani niekoľko stromov, ktoré museli byť vyrúbané. UKF sa preto zaviazala zabezpečiť na náhradných pozemkoch výsadbu nových stromov a krov. Okrem výstavby nových učební a laboratórií čaká univerzitu v najbližšom období aj rekonštrukcia priestorov v hlavnej budove, ktoré sa uvoľnili presťahovaním Katedry hudby do nového pavilónu.

Môže vás zaujímať:

UKF v Nitre splnila všetky kritéria potrebné k akreditácii: Ponechá si štatút univerzita

FOTO zo slávnostného otvorenia Pavilónu hudby: Pozrite si ako vyzerá nový objekt UKF v Nitre

Časozberné VIDEO zachytáva výstavbu Pavilónu Hudby v Nitre: Slávnostne ho otvoria v máji

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM