Lucia Lauková Správy

Vysokoškoláci nastúpili do školy: UKF bude tento rok navštevovať 8-tisíc študentov

Pre vysokoškolákov UKF v Nitre odštartoval nový akademický rok. Celkovo bude univerzitu navštevovať 8-tisíc študentov.

Ilustračný obrázok k článku Vysokoškoláci nastúpili do školy: UKF bude tento rok navštevovať 8-tisíc študentov
Zdroj: TASR

Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa tento týždeň začal nový akademický rok. Ako vo svojom príhovore uviedol rektor univerzity Ľubomír Zelenický, do prvých ročníkov bakalárskeho štúdia nastupuje 1897 študentov, ďalších 1350 začína magisterské a 70 doktorandské štúdium. Celkovo vstupuje do nového akademického roka na piatich fakultách UKF v Nitre približne 8000 študentov.

Rektor ocenil 20 pracovníkov

Počas otvorenia nového akademického roka bola inaugurovaná aj dekanka Fakulty stredoeurópskych štúdií, ktorou sa stala Žofia Bárcziová. Súčasťou slávnosti bolo aj predstavenie deviatich nových docentov a štyroch profesorov a tiež odovzdávanie Cien rektora UKF pre viac ako 20 pracovníkov univerzity.

Podujatie pre prvákov

Na začiatok nového akademického roka pripravila nadnes organizácia AISEC v spolupráci so študentským parlamentom UKF pre prvákov na bakalárskom štúdiu informačné podujatie s názvom Nestrať sa na univerzite. Študentom na ňom budú poskytnuté informácie, ktoré im pomôžu lepšie zorientovať sa nielen v štúdiu na univerzite, ale aj v meste Nitra.

Viac ako 50-ročná tradícia

Ako informovalo vedenie univerzity, UKF ponúka v súčasnosti vzdelanie v rôznych študijných programoch na Fakulte prírodných vied, Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva, Fakulte stredoeurópskych štúdií, Filozofickej a Pedagogickej fakulte. Univerzita má viac ako 50-ročnú tradíciu vysokoškolského vzdelávania. Okrem iného vychováva učiteľov v maďarskom jazyku, ktorí potom pôsobia na národnostne zmiešanom území. Pripravuje tiež pedagógov, sociálnych a osvetových pracovníkov pre rómske etnikum.

Môže vás zaujímať:

Doktorand z UKF: Ako prvý Slovák strávil na stanici Hornsund polárnu noc!

UKF v Nitre splnila všetky kritéria potrebné k akreditácii: Ponechá si štatút univerzita

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM