Lucia Lauková Kultúra

Tipy na víkend: V Nitre sa bude hodovať, chýbať nebude jarmok i dožinkový sprievod

Mesto sa vráti k oslavám staromestských hodov. Tento víkend nebude chýbať aj dožinkový sprievod. Tešiť sa môžete aj na ďalšie podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: V Nitre sa bude hodovať, chýbať nebude jarmok i dožinkový sprievod
Zdroj: TASR

Rebel bez príčiny

16. augusta o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad

Dráma/Romantický – 107 min – USA – 1955

Filmová klasika. Herecký koncert v podaní slávneho Jamesa Deana. V jednej z jeho najvýraznejších filmových úloh sa nám predstaví ako Jim Stark, nový chlapec v meste, ktorého samota, frustrácia a zlosť privedie až na zločinecké chodníčky. Film sa prvom radí medzi 100 najlepších amerických filmov všetkých čias. Vstupné 2 eurá.

Výstup na vežu

16. augusta od 20.30 h, Nitriansky hrad

Počas premietaní filmov je možnosť vystúpiť na vežu katedrály. Časové intervaly výstupov sú o 20.30; 20.45; 21.15; 21.45 a 22.15 h s maximálnym počtom 25 návštevníkov. V cene lístka do veže je aj vstupenka na film. Cena dospelí 3 eurá, deti, študenti, seniori 2 eurá.

Koncert Peter Juhás

16. augusta o 20.00 h, Bottega Wine & Tapas Bar

V Nitre vystúpi mladý hudobník z Lučenca, ktorý sa už dlhé roky venuje hudbe. Peter bude spievať vlastné piesne ale aj mnohé covere – známe aj menej známe.

Nitrianske hody a dožinky

17. augusta o 15.00 h, Svätoplukovo námestie

Nitrianske hody a dožinky sa budú konať v sobotu 17. augusta na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. Tešiť sa môžete jarmok tradičných remesiel, ochutnávku vín z kraja i pestrú ponuku z regionálnych výrobcov. Chýbať nebude hodová tancovačka s verejnou školou miestnych tancov či škola pečenia lokší, burčiak i stánky s tradičnými jedlami.

Cyklojazda za hranice mesta

17. augusta štart o 9.30 h na Svätoplukovom námestí

V sobotu sa bude konať v poradí druhý letný cyklovýjazd za hranice mesta, tentokrát na trase Nitra – Golianovo- Veľký Cetín- Mojmírovce- Svätoplukovo – Krškany/Bita- Nitra. Štart je o 9.30 na Svätoplukovom námestí. Malá občerstvovacia zastávka bude v Mojmírovciach v kaštieli.

Hájovský kotlík

17. augusta od 11.00 h, Párovské Háje

Priateľské posedenie s chutným občerstvením a aktivitami pre deti sa bude konať v sobotu 17. augusta pri Kultúrnom dome v Párovských Hájoch. Hlavným bodom programu bude zápolenie o najlepší guláš. Variť sa začne o 11.00 hodine. Komu sa kotlík zaplnil najlepšou dobrotou zistia účastníci na vyhodnotení o 17.00 h. Nasledovať bude hodová zábava s HS DIOS v Kultúrnom dome.

Otvorenie Relax Park Agrokomplex

17. augusta o 15.00 h, areál výstaviska Agrokomplex

V sobotu 17. augusta otvoria v areáli Agrokomplexu nový športový areál, ktorý sa nachádza v parkovej časti pri jazerách. Park je prístupný z Akademickej ulice, na konci ktorej sa nachádza brána do výstaviska s označením B3. Brány sa otvárajú o 12:00 a zahájenie sa uskutoční o 15:00 hod. Súčasťou otváracieho programu bude aj vystúpenie populárnej kapely S hudbou vesmírnou. V deň otvorenia bude vstup voľný.

Púť k Matke Božej

17. a 18. augusta, Kalvária

V sobotu sa program začína o 15.00 hodine omšou za účasti detí. Celebruje P. Tomáš Gerboc. Liturgické slávenia v slovenskom i maďarskom jazyku bude dopĺňať bohatý duchovný a formačný program pre deti a rodičov. Púť vyvrcholí v nedeľu 18. augusta slávnostnou svätou omšou, ktorú bude celebrovať nitriansky biskup Viliam Judák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM