Lucia Lauková Rôzne Správy

Piesková pláž i ohniská na opekanie: Na výstavisku v Nitre vznikol oddychový areál

Nový relaxačno-športový areál bude verejnosti otvorený počas výstav a rodinných víkendov. Návštevníci tu nájdu ihriská, pieskovú pláž či asfaltovú dráhu na bicyklovanie.

Ilustračný obrázok k článku Piesková pláž i ohniská na opekanie: Na výstavisku v Nitre vznikol oddychový areál
7
Galéria
Zdroj: Agrokomplex, Nitra

V sobotu 17. augusta otvoria v areáli Agrokomplexu nový športový areál, ktorý sa nachádza v parkovej časti pri jazerách. „Bola by veľká škoda, nevyužiť veľký potenciál, ktorý svojou rozlohou a prírodným prostredím v centre mesta Agrokomplex ponúka,“ myslí si riaditeľ Agrokomplexu Branislav Borsuk.

Ako informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák, brány sa otvárajú o 12:00 a zahájenie sa uskutoční o 15:00 hod. Súčasťou otváracieho programu bude aj vystúpenie populárnej kapely S hudbou vesmírnou. V deň otvorenia bude vstup voľný.

Piesková pláž

Rozloha nového Relax Parku je viac ako 2000 m2. Súčasťou vybudovaného areálu sú ohniská na opekanie či asfaltová športová trať dlhá viac ako 2 km. V parku si budete môcť zakúpiť aj potraviny na opekanie. Náradie na opekanie je možné kedykoľvek zapožičať priamo v Relax Parku.

Športový areál využil aj blízkosť vodných plôch v areáli. „Na brehu vznikla pláž s jemným pieskom, ktorý pochádza zo slovenského Záhoria. Kúpanie v jazere nie je možné, pláž bude zatiaľ slúžiť na slnenie a športy. Sú pripravené ihriská pre plážový futbal, volejbal a petang. Nechýba stolný tenis, detské ihrisko a asfaltová dráha na bicyklovanie, korčuľovanie či kolobežkovanie,“ vymenúva Martin Lužbeťák.

Rodinné víkendy

„Park je prístupný z Akademickej ulice, na konci ktorej sa nachádza brána do výstaviska s označením B3. Výhodou je bezpečnosť, pretože v areáli nejazdia žiadne autá,“ podotkol Martin Lužbeťák, hovorca výstaviska.

Podľa slov riaditeľa Branislava Borsuka bude športový areál otvorený počas výstav a zároveň aj počas rodinných víkendov, ktoré sa budú pravidelne organizovať 2-krát do mesiaca až do októbra, v závislosti od počasia.

„Túto zónu pripravujeme aj na prenájom pre firmy, školské zariadenia, športové kluby alebo detské denné tábory,“ dodal riaditeľ výstaviska Branislav Borsuk.

Ako nový Relax park na výstavisku Agrokomplex vyzerá si môžete pozrieť v galérii!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM