Lucia Lauková Správy

Súťaž o najkrajšiu obec: 3 dediny z nášho okresu, ktorým sa zatiaľ darí najlepšie

Mestá i obce po roku opäť bojujú o akúsi korunku krásy. V súťaži o najkrajšiu dedinu sa nachádzajú aj tie z nášho okresu. Ktoré sú na tom zatiaľ najlepšie?

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najkrajšiu obec: 3 dediny z nášho okresu, ktorým sa zatiaľ darí najlepšie
Zdroj: Kaštieľ Mojmírovce

Internetový portál Slovakregion vyhlásil aj tento rok súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska. Súťaž začala prvého apríla a definitívneho víťaza spoznáme už 31. októbra 2016. Neostáva preto veľa času. Aj keď zatiaľ ešte nie je o ničom rozhodnuté, pomaly sa nám to už začína kryštalizovať.

Na prvom mieste momentálne figuruje Divín, druhé miesto zatiaľ patrí Smižanom a na tretej priečke v priebežnom hodnotení stojí obec Ilija. Tento rok o titul bojuje 2786 obcí z celého Slovenska.

Najlepšie z nášho okresu

Z okresu Nitra je na tom najlepšie obec Mojmírovce. Ale nečakajte umiestnenie v prvej desiatke, bohužiaľ ani v prvej stovke. V priebežnom hlasovaní Mojmírovciam patrí až 393. pozícia. Ešte ďalej až na 515. priečke sa umiestnila obec Veľký Lapáš. Treťou obcou z nitrianskeho okresu je v hlasovaní momentálne obec Alekšince, ktorej patrí 537. miesto.

Ako hlasovať?

Súťaž ale ešte prebieha a karty v súčasnom poradí môže zamiešať i váš hlas. Do súťaže sa môžu prihlásiť ľudia – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca. Hlasovať za mesto či obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto či obec.

Môže vás zaujímať:

Tip na výlet: Pýchou neďalekej obce sú 2 kostoly, kaštieľ i bohatá história,FOTO

Neďaleko Nitry otvoria múzeum: Odhalí jeden z najväčších strieborných pokladov na Slovensku!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM