Lucia Lauková Rôzne Správy

Sumár týždňa v Nitre: TOP 5 tém uplynulých dní na jednom mieste

Ďalší augustový týždeň je za nami. Pozrite si prehľad správ o udalostiach, ktoré rezonovali v Nitre počas uplynulých dní.

Ilustračný obrázok k článku Sumár týždňa v Nitre: TOP 5 tém uplynulých dní na jednom mieste
Zdroj: Dnes24.sk

Priame prenosy zápasov

Cez týždeň hokejisti HK Nitra odohrali prípravné zápasy vo Švajčiarsku. Stretnutia si mnohí fanúšikovia nenechali ujsť a podporovali aspoň na diaľku. Zápasy ste mohli sledovať v priamom prenose, čo využilo mnoho priaznivcov.

Čítajte tu: HK Nitra LIVE: Pozrite si priamy prenos z druhého prípravného zápasu vo Švajčiarsku

Slávnosti, ktoré sa zapísali do dejín

Pred 86 rokmi bola Nitra dejiskom Pribinových slávností. Do histórie sa zapísali najmä udalosti z 13. augusta, kedy pozornosť strhol Andrej Hlinka. Pribinove slávnosti v Nitre sa konali v roku 1933 pri príležitosti 1 100. výročia vysvätenia prvého kostola na území Slovenska. Jubilejná oslava sa však strhla na protičesky zameranú demonštráciu. Udalosť bola ostro sledovaná aj zahraničnými médiami.

Čítajte tu: Slávnosti, ktoré sa zapísali do dejín: Tisíce Slovákov v Nitre volali po autonómii

Prípravné zápasy

Hokejisti tento týždeň absolvovali dlhú cestu do Švajčiarska, kde odohrali prípravné zápasy. Po dvoch rokoch sa tak nitrianski hokejisti predstavili na náročnom podujatí v švajčiarskom mestečku Le Chenit. V článku si môžete pozrieť aj to, aké prípravné zápasy čakajú hokejistov Nitry po návrate zo Švajčiarska.

Čítajte tu: Hokejisti HK Nitra odcestovali na zápasy do Švajčiarska: Aký program ich čaká?

Kočner vypovedal v Nitre

Podnikateľ Marian K. v utorok vypovedal na nitrianskej pobočke Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), kde ho za prísnych bezpečnostných opatrení priviezla policajná eskorta krátko pred 8. 30 h. Vypočúvaný bol v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa slov jeho advokáta Mareka Paru poprel účasť na skutku a jednoznačne prejavil svoju nevinu.

Čítajte tu: Kočner opäť v Nitre: Rozšifrované SMS by sa mohli týkať prípadu vraždy Kuciaka

Nový oddychový areál

V areáli nitrianskeho Agrokomplexu vyrástol nový oddychový areál Relax park. Verejnosti bude otvorený počas výstav a rodinných víkendov. Slávnostne otvorenie sa konalo v sobotu 17. augusta. Rozloha nového Relax Parku je viac ako 2000 m2. Súčasťou vybudovaného areálu sú ohniská na opekanie či asfaltová športová trať dlhá viac ako 2 km. V parku si budete môcť zakúpiť aj potraviny na opekanie. Náradie na opekanie je možné kedykoľvek zapožičať priamo v Relax Parku.

Čítajte tu: Piesková pláž i ohniská na opekanie: Na výstavisku v Nitre vznikol oddychový areál

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM