Lucia Lauková Správy

Stavebná výstava Domexpo prilákala do Nitry 72 vystavovateľov: FOTO a VIDEO

Takmer 380 vystavovateľov sa spolu prezentuje na tohtoročných jarných výstavách Gardenia a Domexpo na nitrianskom výstavisku. Potrvajú do 28. apríla.

Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok sa na nitrianskom výstavisku začal v poradí 23. ročník medzinárodnej predajnej záhradníckej výstavy Gardenia a 14. ročník stavebnej výstavy Domexpo. Spolu prilákali takmer 380 vystavovateľov. Výstavy potrvajú do nedele 28. apríla.

Počas 23. ročníka medzinárodnej predajnej záhradníckej výstavy Gardenia predstavuje 305 vystavovateľov na ploche 17 042 metrov štvorcových všetky druhy kvetov, drevín, záhradného nábytku a príslušenstva. "Pre návštevníkov sú pripravené štyri špeciálne kvetinové expozície, vo vintage štýle, prímorskom štýle, expozície v žltých pastelových farbách či výrazne ružových odtieňoch,“ povedal Martin Lužbeťák z agrokomplexu Národného výstaviska, š. p., Nitra.

Stavba domu aj renovácie

Komplexná stavebná výstava Domexpo ponúka návštevníkom všetko, čo súvisí s moderným bývaním a kompletnou stavbou domu či renováciou bytu. Na ploche 3400 metrov štvorcových sa prezentuje 72 vystavovateľov. Štrnásty ročník výstavy sa v rámci odborného sprievodného programu venuje novej generácii montovaných domov, novým normám v maliarstve, praktickým ukážkam dekoračných materiálov a techník z praxe, ale i budúcnosti malej energetiky na Slovensku, návratnosti fotovoltiky v rodinnom dome.

Zelená domácnostiam

„Výstava predstavuje aj projekt Zelená domácnostiam, prostredníctvom ktorého budú z európskych fondov a štátneho rozpočtu podporené inštalácie malých zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v rodinných a bytových domoch,“ povedal Lužbeťák. Vedomosti z praxe a rady na rôzne témy poskytujú odborníci z Cechu kachliarov Slovenska, Cechu podlahárov Slovenska, Cechu strechárov Slovenska, Cechu maliarov Slovenska, Komory kominárov Slovenska, Stavebnej komory a Slovenskej asociácie fotovoltického priemyslu.

Viac fotografií z výstav Domexpo a Gardenia v Nitre nájdete v priloženej galérii!

Gardenia a Domexpo 2019
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM