Lucia Lauková Správy

Stavba z lodných kontajnerov v Nitre: Súd nariadil mestu podať žalobu

Už vyše polroka sa vezie sporná výstavba na Podzámskej ulici. Majiteľovi stavby súd zakázal akúkoľvek stavebnú činnosť na pozemku.

Ilustračný obrázok k článku Stavba z lodných kontajnerov v Nitre: Súd nariadil mestu podať žalobu
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že mesto nevydalo žiadne povolenie, na súkromnom pozemku na Podzámskej ulici koncom minulého roka začala rásť podivná stavba z kontajnerov. Na miesto zamieril stavebný dohľad.

Majiteľovi kontajnerovej stavby udelil stavebný úrad sankciu 25-tisíc eur a nariadil mu odstrániť stavbu. Majiteľ sa voči rozhodnutiu úradu odvolal. Spor medzi mestom Nitra a majiteľom nehnuteľnosti pokračuje na Okresnom súde v Nitre.

Zastavenie stavebnej činnosti

„Vo veci vedenej na Okresnom súde Nitra bolo dňa 09. 07. 2018 nariadené neodkladné opatrenie, ktorým súd uložil odporcom v 1. a v 2. rade, aby sa zdržali akejkoľvek stavebnej činnosti na pozemku parcely reg. "C“ KN parcelné číslo 187/21 – zastavané plochy a nádvoria o celkovej výmere 67 m2, katastrálne územie Nitra, okres Nitra, obec Nitra, vedené na LV č. 3681, ktorá je vo vlastníctve navrhovateľa," povedala hovorkyňa Okresného súdu v Nitre, Lena Kiradžiev.

Vypratanie nehnuteľnosti

„Ďalším výrokom navrhovateľovi uložil povinnosť podať proti odporcom v 1. a 2. rade v lehote 30 dní od právoplatnosti tohto uznesenia žalobu o vypratanie nehnuteľnosti na pozemku parcely reg. "C“ KN parcelné číslo 187/21 – zastavané plochy a nádvoria o celkovej výmere 67 m2, katastrálne územie Nitra, okres Nitra, obec Nitra, vedené na LV č. 3681," dodala Lena Kiradžiev, hovorkyňa Okresného súdu v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM