Lucia Lauková Správy

Kontajnerová stavba v Nitre mala vyrásť bez povolenia: Mesto tam posiela dohľad

Kontajnery si niekto mal postaviť na súkromnom pozemku bez vedomia mesta. Stavebný dohľad má stavbu zastaviť a nariadiť jej odstránenie.

Ilustračný obrázok k článku Kontajnerová stavba v Nitre mala vyrásť bez povolenia: Mesto tam posiela dohľad
Zdroj: TASR

Na Podzámskej ulici v Nitre vyrástla zrejme čierna stavba. Na stavbu, podľa prednostu Igora Kršiaka, radnicu upozornil aj Krajský pamiatkový úrad.

Štátny stavebný dohľad

Podľa prednostu MsÚ, Igora Kršiaka už mesto prijalo rázne kroky voči stavbe. Kto je majiteľom kontajnerov nevie. „Bol tam nariadený štátny stavebný dohľad, tuším 27. alebo 29. novembra má prebehnúť. Účelom dohľadu je zastaviť ďalšie práce, pokiaľ by mali pokračovať a odstrániť stavbu, ktorá tam vznikla. Súčasne zastupiteľstvo zrušilo uznesenie, ktorým schválilo prístup z Podzámskej k tomuto pozemku,“ povedal Igor Kršiak, prednosta MsÚ v Nitre.

Ako dodal, prípad osobitného zreteľa bol schválený pre vtedajšieho vlastníka, ktorý dnes už nefiguruje ako vlastník pozemku, za účelom výstavby polyfunkčného domu. „Už ďalej nemôžeme akceptovať, prípad osobitného zreteľa,“ povedal Igor Kršiak.

Nepovolená stavba

Mesto nemá informáciu, na čo má vôbec stavba slúžiť. Majiteľovi stavby hrozia sankcie. „Výsledkom dohľadu je samozrejme uloženie pokuty, okrem všetkých vecí, ako zastavenie prác a odstránenie stavby. Zatiaľ tá stavba nespĺňa žiaden charakter, že by mala byť povolená v tejto lokalite, ani čo sa týka osadenia ani konštrukčného prevedenia či napojenia na siete a podobne,“ prezradil prednostka MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM