Lucia Lauková Správy

Living park pri rieke Nitra: Investor žiada vydanie územného rozhodnutia

V projekte dostavby chátrajúceho skeletu na brehu rieky Nitry sa začali hýbať veci. Developer požiadal mesto o vydanie územného rozhodnutia.

Ilustračný obrázok k článku Living park pri rieke Nitra: Investor žiada vydanie územného rozhodnutia
8
Galéria
Zdroj: TASR

Stavebník LIVING PARK a.s. podal 2. júla tohto roku na mesto Nitra žiadosť o územné rozhodnutie o umiestnení stavby „Promenáda LIVING PARK". Žiadosť sa netýka samotnej výstavby komplexu, ale vonkajších stavebných a inžinierskych objektov, ktoré súvisia s dostavbou skeletu a s dopravným riešením.

Inžinierske objekty

„Konkrétne sú to sadovnícke úpravy zelených plôch okolo objektu Promenáda Living Park, mobiliár a malá architektúra, športové plochy (dve detské ihriská a street workoutové ihrisko, pozn. red.), trafostanica, vonkajšie inžinierske siete, ktoré buď napájajú objekt Promenáda Living Park alebo inžinierske siete, ktoré sú riešené kvôli novému dopravnému návrhu,“ uvádza sa v žiadosti.

Dopravné riešenie

Nový dopravný návrh podľa predloženej žiadosti, rieši celú okružnú križovatku Napervillská – Nábrežie mládeže, čiastočne úsek spojovacej komunikácie od okružnej križovatky k podchodu pod rýchlostnou komunikáciou R1, trasu spoločnej cestičky pre chodcov a cyklistov po hrádzi rieky Nitra (len smerovo ale s novými šírkovými parametrami a výškovým osadením), ale aj so zlepšením dopravnej situácie za mostom na okružnú križovatku Wilsonovo nábrežie – Mostná na preťaženom ramene Wilsonovho nábrežia.

FOTO: Skelet City parku v Nitre
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM