Lucia Lauková Kultúra

Spomienka na revolúciu, Latinoshow i Noc divadiel: Tipy na víkend v Nitre

Pred nami je ďalší novembrový víkend. V Nitre sa bude konať množstvo podujatí. Pozrite si zoznam.

Ilustračný obrázok k článku Spomienka na revolúciu, Latinoshow i Noc divadiel: Tipy na víkend v Nitre
Foto: Martin Kopec

Graeme Mark&The Natives/w Kristína Prablesková Sol

15. novembra o 20.30 h, Music A Cafe – OC Centro

Graeme Mark & The Natives je kapela okolo írskeho pesničkára Graema Marka žijúceho v Trnave. Vyznačuje sa emotívnou folk – rockovou hudbou dýchajúcou atmosférou britských ostrovov. Na svojom konte majú okrem desiatok koncertov po celom Slovensku aj debutový album Makeshift, ktorý vydali v októbri 2018. Graeme Mark & The Natives: Graeme Mark – vocal, guitar, Juraj Adam – bass, Marián Radošovský – guitar, Daniel Kravec – drums. Vstupné 3 eurá.

Wannabe

15. novembra o 22.00 h, Luna Club

„Okoreň si nočný život hudbou, ktorá rozbila hitparády v ére mileniálov! Vychutnaj si to najlepšie z éry 90s a 00s! Vystrihni si s nami zbožňované boybandy z Bravíčka a strihni si na parkete nesmrteľné choreošky od Beyoncé, Shakiry aj Christiny Aguilery. Nezabudni svojich párty pokémonov a friendov, s ktorými prejdeš levely od teen popu cez zlatú éru R&B a gangsta rap až po pop rock a punk s úsmevom ako Crash Bandicoot! Pozvi všetkých kamošov na MySpace, nezabudni SB bitches ani Kennyho McCormicka, lebo tento večer nikto nebude sám doma! KOBRA GANG Veselá párty crew, ktorá vpáli medzi nás ako Fresh Prince do Bel Air! Chalani sú páni disco terroru a teraz svoj chytľavý eklektický vkus roztočia za našimi gramcami. Tešiť sa môžeme na všetko možné, aj nemožné z 90s a 00s éry!“ Vstupné 4 eurá.

Koncert Rammstein Revival Band SK

15. novembra o 21.00 h (vstup od 19.30 h), Frankie Rock Club

Do Nitry príde v piatok slovenský Rammstein Revival Band. Koncert začína o 21.00. Vstupné je 6 eur.

Otec Goriot

15. novembra o 18.30 h, Divadlo Andreja Bagara – Veľká sála

Román Otec Goriot je súčasťou rozsiahleho cyklu Ľudská komédia, vďaka ktorému sa Balzac zapísal do dejín literatúry ako prenikavý analytik spoločenského života. V Otcovi Goriotovi zobrazil silu otcovskej lásky, ktorá nepozná hranice. Goriot obetoval všetko svojim dcéram a tomu, aby im zabezpečil šťastný a bezstarostný život. Neexistovalo nič, čo by nebol schopný urobiť pre šťastie svojich dcér, a predsa sa mu nedostala späť ich oddanosť a láska. Zomiera v absolútnej chudobe a opustený. Vstupné 9 až 15 eur.

Jesenné oldies

15. novembra o 20.00 h, Penzión Artin

O zábavu sa postará DJ Laco Hradský. Počet miest je obmedzený, rezervácie na tel.č. 037 6516101, alebo mailom na artin@penzionartin.sk.

Hokejbalový zápas Nitrianski rytieri – Jokerit Petržalka

16. novembra o 11.00 h, Nitra

V sobotu o 11:00 h odohrajú Nitrianski rytieri na ihrisku pod Zoborom ďalšie kolo slovenskej hokejbalovej extraligy mužov proti Jokeritu Petržalka. Fanúšikovia, príďte podporiť domáce mužstvo a pomôžte im získať potrebné body.

Juicy Fruit

16. novembra od 22.00 do 4.00 h, LifeHouse /city/

Sobota bude patriť retru. Baloo a Plachta namiešajú selekciu svojich obľúbených vypaľovačiek z 80's & 90's.

Koncert Shinters + ZeroEnergy

16. novembra o 19.00 h, Piváreň u Vlka

V sobotu sa môžete tešiť na koncert dvoch kapiel pod jednou strechou. Zahrajú skupiny Shinters a ZeroEnergy.

Svet plazov

16. novembra od 9.00 do 14.00 h, Vivárium SPU

Seminár je určený všetkým záujemcom o chov terárijných zvierat. Program začína o 9.00 hodine. Pripravené budú prednášky na témy začíname s chovom korytnačiek, informácie vždy škodia iba tomu kto ich nemá, vplyv vitamínových preparátov na rast a vývoj chameleónov jemenských. Priestor bude aj pre voľnú diskusiu. Seminár zakončí návšteva Vivária BZ SPU v Nitre.

Punková Revolúcia v Nitre

16. novembra o 20.00 h, Nová pekáreň

Pred nitrianskym publikom vystúpia kapely Konflikt, Ranná nevoľnosť, Z3, Try This, Beautiful Bastards a Hrdzavý nóž. Vstupné 10 eur.

Noc divadiel 2019

16. novembra, Nitra

Mesto pod Zoborom bude aj tento rok súčasťou podujatia Noc divadiel. V sobotu 16. novembra budú v Nitre i v ďalších mestách po celom Slovensku prebiehať rôzne podujatia. V Nitre sa do programu zapojí Divadlo Andreja Bagara, Staré divadlo Karola Spišáka i Tralaškola. Program nájdete TU!

Latinoshow v Nitre & Afterparty

16. novembra od 19.30 h, Nájomná jednotka 210 – OC MAX

Latinoshow je hudobno – tanečná fúzia 8-členného latin band-u a bubnovej show doplnená exotickými choreografiami 2 tanečných skupín na čele s venezuelským tanečníkom. 30 účinkujúcich na jednom pódiu, svetelná show a program plný interakcií je dokonalou kombináciu nezabudnuteľnej exotickej noci! Show pokračuje afterparty s účinkujúcimi a workshopmi, a nocou plnou tanca a hudby!

Festival Vysoké hory Nitra

16. novembra od 9.00 do 20.00 h, Mestský úrad Nitra

V novembri sa v meste pod Zoborom tradične stretávajú stovky priaznivcov hôr a cestovania. Býva pre nich pripravená prehliadka filmov a prezentácií od známych osobností, horolezcov, cestovateľov a filmárov. Nebude tomu inak ani tento rok. Program bude pozostávať z 5 blokov s filmami a prezentáciami od viacerých zaujímavých hostí. Sprievodnou akciou festivalu je výstava fotografií s tematikou hôr, cestovania, fauny a flóry ako aj obľúbené žrebovanie o hodnotné ceny. Festival, ktorý sa stal populárnym podujatím s vysokou návštevnosťou a pozitívnymi ohlasmi zo strany verejnosti a účinkujúcich, organizuje občianske združenie Nitriansky horský spolok. Vstup je voľný.

Slávnostná pripomienka 30.výročia Nežnej revolúcie

16. novembra od 17.00 h, pešia zóna, pri pamätnej tabuli na Dome módy

O 17.00 h sa bude konať na pešej zóne pri pamätnej tabuli na Dome módy Slávnostná pripomienka 30. výročia Nežnej revolúcie – November ´89. Pri príležitosti Noci divadiel bude v DAB v Nitre doplnená Stena slávy vo foyeri divadla o ďalších 24 významných osobností. Vo foyer Divadla Andreja Bagara bude sprístupnená výstava fotografií, materiálov a faktov dokumentujúcich novembrové udalosti v Nitre a uvedenie publikácie November ´89 v dokumentoch Štátneho archívu v Nitre. Spomienkový večer ukončí stretnutie divadelníkov v kaviarni DAB.

Basketbalový zápas Nitra – Považská Bystrica

17. novembra o 16.00 h, Športová hala SPU

Nitrianski basketbalisti privítajú na domácej palubovke súpera z Považskej Bystrice. Zápas štartuje o 16.00 hodine.

Poznávací výlet na Zobor

17. novembra od 9.15 do 12.30 h, Zoborské vrchy, stretnutie o 9.15 h pri Nemocnici Zobor

Súčasťou v poradí 14. ročníka festivalu Vysoké hory Nitra bude poznávací výlet v Zoborských vrchoch. Výlet bude obohatený o výklad archeológa Krajského pamiatkového úradu Nitra Petra Bistáka. Trasa povedie od Špecializovanej nemocnice sv. Svorada Zobor, n.o. (Liečebný ústav Zobor) k hradisku Zobor. Nasledovať bude prechod historickým náučným chodníkom Hradisko Zobor. Cestou späť sa zastavíme v areáli Zoborského kláštora.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM