Lucia Lauková Správy

Skelet budúceho Living parku v Nitre po 10 rokoch ožíva: Začali sa prípravné práce

Veľká rozostavaná konštrukcia stojí nehybne na brehu rieky od roku 2008. Developer chce začať s dostavbou tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Skelet budúceho Living parku v Nitre po 10 rokoch ožíva: Začali sa prípravné práce
3
Galéria

V areáli železobetónového skeletu budúceho komplexu Promenáda Living Park, na brehu rieky Nitry, cez víkend pracovali stavebné stroje. Ako nás informoval projektový manažér Peter Kuliffay odštartovali prípravné práce pred dostavbou komplexu.

Prípravné práce

„Začalo sa drvenie uložených stavebných dielcov tzv. prefabrikátov, ktoré nebudú pri dostavbe využité. Nejde o stavebné práce, ale o upratovanie a čistenie staveniska v rámci prípravných prác,“ vysvetlil projektový manažér Peter Kuliffay. Ako dlho potrvajú prípravné práce a kedy príde na rad samotná dostavba zatiaľ spoločnosť nekonkretizovala.

„Presný termín závisí od ukončenia výberových konaní na dodávateľov a samozrejme právoplatnosti stavebného povolenia. Preto ho zatiaľ sami nepoznáme, ale veríme, že to bude v priebehu leta,“ dodal Peter Kuliffay.

Výstavba vtedajšieho City Parku sa začala v roku 2007 a mala sa skončiť v roku 2009. Investor ju však prerušil v roku 2008. Niekoľko­násobné pokusy o obnovenie prác na projekte boli doposiaľ neúspešné.

Medzitým v roku 2016 investor, už pod názvom Living park a.s., predložil návrh na dostavbu a prestavbu jestvujúceho skeletu na komplex so zmiešanými funkciami pre obchod, služby, gastroprevádzky, oddych, relax a bývanie.

Byty, obchody a pracovné miesta

Dostavbou má vzniknúť multifunkčný komplex Promenáda Living Park, pozostávajúce z obchodného centra na dvoch podlažiach o rozlohe 23 000 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. V priestoroch komplexu vzniknú aj tri štvorpodlažné pavlačové bytové domy so 60 bytmi, parkovací dom a podzemná garáž. V obchodných priestoroch by malo vzniknúť približne 290 pracovných miest, ďalších 90 pribudne v stravovacích zariadeniach a kaviarňach. Investor odhaduje celkové náklady na realizáciu stavby na 50 miliónov eur.

Skelet City parku
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM