Lucia Lauková Správy

Skauti z celého Slovenska spoznávajú Nitru: Zapojiť sa môže aj verejnosť, PROGRAM

Pod Zoborom štartujú Nitrianske skautské dni. Do viacerých aktivít sa môže zapojiť aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Skauti z celého Slovenska spoznávajú Nitru: Zapojiť sa môže aj verejnosť, PROGRAM
Zdroj: Jana Chrtianska

V piatok 28. septembra začínajú pod Zoborom Nitrianske skautské dni. Ako informovali organizátori tento rok sa ich účastní asi 150 skautov, ktorí pozývajú medzi seba aj verejnosť.

Záujemcovia sa môžu pridať v sobotu 29. septembra. Pre verejnosť bude pripravený program na celý deň.

Čakajú na vás cestovateľské zážitky, film o expedícii do Peru, zážitky z hôr či skautská hra žmurkaná. Nitrianske skautské dni potrvajú do nedele 30. septembra.

Program pre verejnosť:

SOBOTA 29. september

  • 08:30 – 9:30 Ranná kávička s cestovateľmi – Macedónsko, Malta, Kórea
  • 08:00 – 20:00 Zrob jak znáš – Legenda hovorí o neďalekom tvorivom kútiku, kde sa bude rozprestierať kus bielej textílie, ktorú budeš mať možnosť ozdobiť netradičným spôsobom .
  • 11:30 – 12:00 Na vlnách vodného skautingu – Chceš stretnúť kapitána vodných skautov? Zistiť ako vodný skauting funguje? Čo majú suchozemskí skauti spoločné a čo rozdielné s vodákmi ? Tak neváhaj a príď na prednášku predstaviteľa vodného skautingu Ondreja „Supa“ Mihaľka na NSD do čajovne.
  • 12:30 – 13:00 Žmurkaná – Medzi skautmi populárnu hru Žmurkaná netreba predstavovať. Hrá sa azda na všetkých skautských táboroch. Ale hral si ju s toľkými ľuďmi naraz ?
  • 13:30 – 14.00 Film Expedícia do Peru
  • 14:00 – 15:00 Hory zážitkov – Horolezec Dušan Fúska
  • 14:30 – 15:00 Naháňačka špeciál
  • 15:30 – 16:00 Zero waste život
  • 17:00 – 17:30 Skautské chodníky (diskusia) – Ján „Johany“ Pokorný sa stal skautom v roku 1968 ako desaťročný chlapec. Svoj skautský sľub skladal v časoch socializmu (kedy bol skauting na Slovensku zakázaný) tajne v jaskyni za Kremnicou. Počas svojho skautovania sa stal vodcom oddielu, neskôr vodcom zboru i kmeňovým vodcom . Po dobu 8 rokov bol náčelníkom SLSK a okrem iného získal aj najvyššie skautské vyznamenanie Rad strieborného vlka. Príď sa dozvedieť viac o jeho zaujímavých chodníčkoch, stretni sa osobne s bývalým náčelníkom, pozri si jeho krátky skautský film a spýtaj sa ho otázky, na ktoré si zvedavý!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM