Lucia Lauková Šport

ROZHOVOR: Rodáčka z Nitry Libuša (20) získala zlato na majstrovstvách Európy

Mladá rodáčka z Nitry sa teší z jej doposiaľ najväčšieho úspechu. Na majstrovstvách Európy vyhrala svoju kategóriu a domov si odniesla zlatú medailu.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Rodáčka z Nitry Libuša (20) získala zlato na majstrovstvách Európy
Zdroj: GymMagazine

Libuša Korímová z Nitry má 20 rokov a súťažne sa venuje fitnessu. Za sebou má 6 súťaží a z každej odchádzala s medailou. Na majstrovstvách Európy v Šamoríne získala prvé miesto v kategórii Fitness bikini do 23 rokov, nad 164 cm. Vo finále sa nestratila ani medzi najlepšími „bikinárkami“ nad 167 cm. V tejto kategórii obsadila 4. miesto.

Mladá Nitrianka súťaží v športovom klube BRIELA natural šport klub. V rozhovore nám prezradila, aké mala pocity z víťazstva, čo si dopriala po súťaži, ale i to, kto je jej oporou.

Ako dlho sa venuješ cvičeniu?

Cvičeniu, konkrétne fitnessu sa venujem zhruba rok aj pol. Počas strednej školy som mala dlhšiu pauzu, cvičila som viacmenej iba sama pre seba, no pred tým som robila 8 rokov súťažne karate.

Ako si sa dostala k súťaženiu?

O súťažení som rozmýšľala dlhšiu dobu, veľmi sa mi to páčilo. Kamarátka mi povedala meno trénera, ktorý pripravuje na súťaže, tak som ho neváhala osloviť. Od tej doby trénujem pod vedením Miloša Šnajdra. Je to skvelý odborník a človek. Viem, že sa naňho môžem vždy obrátiť s akýmkoľvek problémom.

Aké úspechy máš za sebou?

Okrem MS som si zatiaľ priniesla domov vždy medailu. Stala som sa vicemajsterkou Slovenska, no za najväčší úspech považujem prvenstvo na ME.

Aké sú tvoje ďalšie vyhliadky?

Samozrejme, že chcem v súťažení pokračovať. Pomaly už začínam prípravu na jarnú sezónu 2017, ktorej hlavným vrcholom budú MS v Taliansku. Zatiaľ zostanem pri bikinách, časom sa uvidí či prejdem na inú kategóriu.

A tvoje ciele?

Momentálnym cieľom sú už spomínané MS. V budúcnosti by som sa chcela stať trénerkou a mať svojich zverencov.

Vráťme sa ale k ME v Šamoríne. Ako si sa cítila pri vyhlasovaní výsledkov?

Bola som veľmi nervózna. Išla som tam s určitým cieľom a nechcela som sklamať seba a mojich najbližších. Pocity boli neopísateľné. V momente, ako vyhlásili moje meno sa mi roztriasli kolená.

Čo si si dopriala po súťaží ako prvé?

Ako prvé som si dala koláč.. Doma mi ocino navaril a tak som sa schuti najedla. :) Ale musím povedať, že moja bežná strava sa veľmi nelíši od tej súťažnej, pretože sa stále snažím jesť zdravo.

Ako rada oddychuješ, keď práve nie si vo fitku?

Mám veľmi rada prírodu. Ale ak mám pravdu povedať, najradšej si doma len tak ľahnem, relaxujem a pritom trávim čas s mojou rodinou a psíkmi. :)

Pozrite si foto v galérii, ako vyzerala Libuša z Nitry vo finále ME v Šamoríne!

FOTO: Rodáčka z Nitry Libuša (20) získala zlato na majstrovstvách Európy
5
Galéria
Zdroj: GymMagazine
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM