Lucia Lauková Správy

Rekonštrukcia teplovodu pokračuje: Za obeť padnú desiatky stromov

Od apríla bude pokračovať výmena teplovodného potrubia na Klokočine. Vypíliť budú musieť viacero stromov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia teplovodu pokračuje: Za obeť padnú desiatky stromov
5
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Minulý rok sa začala výstavba centrálneho rozvodu tepla s domovými odovzdávacími stanicami na sídlisku Klokočina. Kvôli prácam sa museli rozkopať chodníky a cesty. Práce budú na Klokočine pokračovať od apríla. Informoval o tom hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„V rámci opravy teplovodu sa bude rekonštruovať tzv. druhý okruh. Opravovať sa bude na Čajkovského, Partizánskej, Bellovej, Bizetovej, Beethovenovej a Kmeťovej ulici,“ povedal Tomáš Holúbek.

Viac ako 40-ročné potrubie nahradí postupne na celej Klokočine a Dieloch nové, vďaka ktorému budú mať obyvatelia oboch sídlisk nižšie tepelné straty, a teda ušetria balík peňazí.

Výrub stromov

Kvôli rekonštrukcii teplovodu sa bude musieť vypíliť približne tridsať stromov. Výrub stromov radnica avizovala ešte vlani.

„Výmena starých a výstavba nových teplovodných potrubí sa ale nedá spraviť bez zásahu do mestskej zelene. Stavebnou činnosťou príde k odstráneniu okolo tridsiatich stromov, ktoré sú v teréne označené a budú sa asanovať do konca marca,“ povedal hovorca Nitry a vedúci odboru komunikácie a propagácie Tomáš Holúbek.

Nitrianska teplárenská spoločnosť zaplatila mestu za vyrúbané stromy finančnú náhradu. Vypílené stromy majú nahradiť mladé a najmä vhodné dreviny.

Výhody nového potrubia

Výmena potrubí má priniesť obyvateľom najväčšieho sídliska viacero výhod. Patrí medzi ne úspora nákladov, nižšia poruchovosť, vlastná regulácia kúrenia a teplej vody pre každú obytnú budovu zvlášť i rýchlejšie vyhľadanie úniku na potrubí vďaka signalizácii.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Modernizácia vykurovania v Nitre: Domácnosti by mali za teplo platiť menej, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM