Lucia Lauková Správy

Cestujúcich v MHD čakajú obmedzenia: Zastávky dočasne presunú

Kvôli rekonštrukcii autobusových výbočísk budú presunuté dve zastávky. Pripravené budú aj dočasné nástupné a výstupné plochy.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúcich v MHD čakajú obmedzenia: Zastávky dočasne presunú
8
Galéria

Opravovať sa budú dve výbočiská na Hviezdoslavovej triede. S obmedzeniami musia rátať cestujúci aj vodiči. Ako informuje nitrianska radnica, autobusy mestskej autobusovej dopravy budú musieť kvôli rekonštrukcii zastavovať na vozovke.

Zastávky presunú

Práce potrvajú do začiatku apríla. „Obmedzenia na výbočisku na Hviezdoslavovej triede – na zastávke Mikovíniho – smer centrum budú od 16. do 27. marca. Na výbočisku Hviezdoslavova trieda – na zastávke Poliklinika Klokočina – smer centrum sú naplánované od 20. marca do 3. apríla,“ informuje mesto Nitra.

„Zastávka Mikovíniho bude posunutá o 150 metrov v smere jazdy za križovatku s miestnou komunikáciou Pavla Straussa – so zastavením autobusu v samostatnom autobusovom jazdnom pruhu. Zastávka Poliklinika smer centrum – dočasná zastávka autobusov bude presunutá o 50 metrov v smere jazdy, so zastavením autobusu v samostatnom autobusovom jazdnom pruhu,“ spresnila pre mestský web Eva Šranková z nitrianskej radnice.

Dočasné nástupištia

Prispôsobené situácii má byť aj vystupovanie pasažierov. Podľa radnice bude pripravená upravená plocha zelene, ktorá bude široká dva metre a dlhá desať metrov.

„Schodnosť dočasnej nástupnej a výstupnej plochy tiež bude zabezpečená zriadením výdrevy a prekrytím odolnou geosyntetickou textíliou s nešmykľavou úpravou,“ dodal nitriansky hovorca Tomáš Holúbek.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obmedzenia na zastávkach MHD v Nitre
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM