Správy

Radnica podáva pomocnú ruku: Seniorom pomôže s nákupom a dovozom potravín

Nitrianska radnica v týchto dňoch rozoslala SMS správy na viac ako 5000 telefónnych čísel, ktoré patria ľuďom vo veku nad 65 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Radnica podáva pomocnú ruku: Seniorom pomôže s nákupom a dovozom potravín
31
Galéria

Vyzývajú v nich seniorov, aby sa na sociálnom odbore mestského úradu prihlásili v prípade, že potrebujú pomoc s nákupom a dovozom potravín.

Magistrát už pred časom vydal výzvu, v ktorej hľadal firmy a prevádzky, ktoré by mestu s dovozom potravín pre seniorov mohli pomôcť.

Najzraniteľnejšia skupina

„Ešte pred rozoslaním SMS správ sme riešili štyri požiadavky od starších ľudí na dovoz potravín. Predpokladáme, že teraz sa ten počet zvýši niekoľkonásobne a pôjde minimálne o desiatky prípadov. Seniori momentálne patria k najzraniteľnejšej skupine obyvateľstva, ktoré čelí novému koronavírusu. Chceme sa o nich postarať čo najlepšie,“ uviedol Henrich Varga z mestského úradu.

Okrem zabezpečenia dovozu potravín sa radnica snaží seniorom distribuovať aj rúška, na ktoré mesto nakúpilo materiál a šijú ich dobrovoľníci.

„Prvé z nich už majú svojich majiteľov. Stali sa nimi seniori z Domu s opatrovateľskou službou na Bernolákovej ulici a Bytového domu Senior na Krčméryho ulici. Stále nám pribúdajú ďalšie rúška a pokračujeme aj v rozvoze látok. Vážime si každého, kto nám pomáha ochrániť tých, ktorí to najviac potrebujú,“ informovala radnica.

Vyzvali ľudí

V Nitre žije viac ako 20 000 obyvateľov vo veku 60 a viac rokov. Mesto Nitra mnohým z nich prostredníctvom Správy zariadení sociálnych služieb zabezpečuje stravu alebo poskytuje celodenné služby, ďalším zasa pomáhajú najmä ich príbuzní a blízki.

Magistrát už na sociálnej sieti vyzval ľudí, aby sa viac zaujímali aj o svojich starších susedov a pomohli im s nákupmi potravín či liekov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM