Lucia Lauková Správy

Policajné kontroly: Rómovia sa vraj koronavírusu neboja, mamičky sa doma nudia

Kvôli koronavírusu museli ostať zatvorené bary, krčmy a obmedzená je aj prevádzka obchodných centier. Na dodržiavanie opatrení v Nitre dohliada aj mestská polícia.

Ilustračný obrázok k článku Policajné kontroly: Rómovia sa vraj koronavírusu neboja, mamičky sa doma nudia
31
Galéria

Hliadky mestskej polície v Nitre monitorujú zavedené opatrenia v súvislosti s mimoriadnou situáciou, ktorá bola vyhlásená kvôli šíriacemu sa koronavírusu.

Mestská polícia kontroluje, či sú zatvorené podniky, bary, ale aj priestory nákupných centier. Našli sa aj podniky, ktoré prísne opatrenia nedodržali a napriek zákazu mali otvorené.

Kontrola prevádzok

„Kontroly boli vykonané vo vyše tridsiatich podnikoch, niektoré z nich boli zatvorené, v otvorených prevádzkach sa nachádzalo od 2 do 14 návštevníkov,“ uvádza mestská polícia.

V monitorovaní situácie v meste pomáhajú polícii aj kamery. V uliciach Nitry je ich spolu 66. Dohovárať museli viackrát mestskí policajti aj obyvateľom nášho mesta.

Doma sa nudia

Osloviť museli aj skupinky mamičiek na prechádzkach v mestskom parku, skupiny osôb na parkoviskách obchodných centier a na autobusovej i železničnej stanici.

„Mamičky v parku sa vyjadrili, že vedia o hrozbe nákazy, ale doma sa nudia a nevedia, čo majú doma s deťmi robiť,“ píše Mestská polícia v Nitre. Upozorňovať museli aj deti, ktorým rovnako situáciu vysvetlili.

Pohovor viedli aj s občanmi rómskej komunity, ktorých policajti upozorňovali na nevhodnosť a nezodpovednosť akéhokoľvek zhromažďovania sa.

„V jednej zo skupín dostali iracionálnu odpoveď, že Rómovia sa nového koronavírusu Covid-19 neboja, pretože údajne oni ním infikovaní byť nemôžu. Absurdnosť tohto presvedčenia im mestskí policajti vysvetlili,“ dodáva Mestská polícia v Nitre.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM