Správy

Zasiahla vyššia moc: UKF odpustí študentom niektoré aprílové poplatky

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre nebude od svojich študentov žiadať zaplatenie aprílového poplatku za ubytovanie na internátoch.

Ilustračný obrázok k článku Zasiahla vyššia moc: UKF odpustí študentom niektoré aprílové poplatky
31
Galéria
Zdroj: TASR

Povinnosť uhradiť poplatky vyplýva študentom z ustanovení ubytovacej zmluvy.

Podľa slov rektora UKF Libora Vozára súčasná bezpečnostná situácia na Slovensku i vo svete prinútila z dôvodu šírenia nákazy nového koronavírusu prijať na univerzite celý rad bezprecedentných krízových opatrení.

„Medzi ne patrí aj obmedzenie prevádzkových, stravovacích a ubytovacích zariadení univerzity, čím sme študentom zabránili využívať ubytovanie v našich študentských domovoch,“ skonštatoval Vozár.

Ako pripomenul, krízové opatrenia boli prijaté z dôvodu „vyššej moci“ a univerzita pokladá za nenáležité, aby študenti za ubytovanie platili tak, ako sa zaviazali v zmluve.

„Preto všetkým, ktorí v súčasnosti nemôžu využívať naše ubytovacie služby, odpúšťame poplatok za mesiac apríl 2020. V prípade, že ho už niekto zaplatil, tak sa táto platba použije ako poplatok v ďalších mesiacoch. Všetky prípadné preplatky za ubytovanie budú vrátené na účet ubytovaného na konci zmluvného vzťahu,“ vysvetlil rektor UKF.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM