Lucia Lauková Správy

Radnica chce odstrániť bariéry: Nitrania môžu nahlasovať problémové miesta

Nitrianska radnica chce prostredníctvom dotazníka vyzbierať podnety priamo od občanov. Zapracovať ich chce do pripravovanej Stratégie prístupnosti pre všetkých.

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce odstrániť bariéry: Nitrania môžu nahlasovať problémové miesta

Mesto vyzýva obyvateľov aby poukázali na problémové miesta v Nitre z hľadiska prístupnosti. Majú označiť rozbité chodníky, schody, nefunkčnú svetelnú signalizáciu na priechodoch pre chodcov na sídlisku alebo v centre mesta.

„Máte možnosť vyjadriť sa k prístupnosti vo verejných budovách (úrady, poliklinika, pošta), prístupnosti služieb a informácií v meste,“ píše mesto Nitra na svojej stránke.

Cieľom dotazníka je podľa radnice, vyzbierať podnety priamo od občanov a obyvateľov mesta a zapracovať ich do pripravovanej Stratégie prístupnosti pre všetkých.

„Budeme radi, ak sa zapojíte aj do súťaže Prístupnosť mesta Nitra pre všetkých a do žrebovania o darčekové balíčky od Mesta Nitra – stačí vyplniť dotazník, ktorý Vám zaberie menej ako 20 minút. Výhercom odovzdá balíčky primátor mesta Nitra Jozef Dvonč počas verejnej diskusie na tému Prístupnosť mesta pre všetkých 11. septembra 2018 o 16,30,“ vyzýva mesto na svojom webe.

Dotazník nájdete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM