Lucia Lauková Správy

Obnova lávky nad železnicou v Nitre: Mesto zvažuje výstavbu novej s výťahom

Jedným z možných riešení zlého stavu lávky nad nitrianskou železnicou je výstavba novej. V rozpočte zatiaľ na to chýbajú financie.

Ilustračný obrázok k článku Obnova lávky nad železnicou v Nitre: Mesto zvažuje výstavbu novej s výťahom

V roku 2017 nitrianska radnica vyčlenila na opravu mosta nad železničnou stanicou a v Krškanoch pri čistiarni odpadových vôd, 200-tisíc eur. Most v Krškanoch má byť hotový do 30. júna. Opravila ho firma Strabag a stál vyše 177-tisíc eur.

Most nad železnicou

Kedy bude opravený druhý z mostov zatiaľ isté nie je. „Bola uskutočnená štúdia, ktorá pomenovala základné nedostatky a závady jestvujúcej lávky, pričom jedným z riešení je zhotovenie novej lávky, prípadne s výťahom,“ informoval Igor Kršiak, prednosta Mestského úradu v Nitre.

Ako uviedol prednosta Igor Kršiak, mesto zváži spracovanie projektovej dokumentácie pre obnovu lávky vybudovaním novej do konca roku 2018.

Takýto krok bude podliehať komunikácii so Železnicami SR. Mesto Nitra zaväzuje k oprave mosta aj memorandum podpísané so Železnicami SR.

Cena novej lávky

Na obnovu lávky má mesto v rozpočte vyčlenených 170-tisíc eur. Vybudovanie novej lávky by si vyžiadalo navýšenie tejto sumy. „Predpokladané náklady na zhotovenie novej lávky odhadujeme na 350-tisíc eur,“ povedal prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM