Lucia Lauková Správy

Nitru čaká Týždeň dobrovoľníctva: Každá pomocná ruka je vítaná

Záujemcovia, ktorí sa chcú zapojiť, sa môžu prihlasovať. Týždeň dobrovoľníctva sa bude konať od 16. do 22. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká Týždeň dobrovoľníctva: Každá pomocná ruka je vítaná
Zdroj: TASR

Kosenie, maľovanie a ďalšie úpravy okolitého prostredia budú patriť k aktivitám, ktoré sa budú v Nitre konať v rámci Týždňa dobrovoľníctva. Podujatie sa uskutoční od 16. do 22. septembra a zapojiť sa doň môžu organizácie i jednotlivci.

Ako sa prihlásiť?

Záujemcovia sa môžu prihlásiť na internetovej stránke www.tyzdendobrovolnictva.sk. Stačí, keď uvedú základné údaje o svojej organizácii a informáciu o tom, kto bude aktivity koordinovať. Následne si zvolia aktivitu, ktorou sa chcú do podujatia zapojiť. „V Nitre i v ostatných slovenských krajoch si bude možné vybrať z množstva dobrovoľníckych aktivít, v rámci ktorých budú môcť jednotlivci alebo skupiny nezištne pomôcť organizáciám či školám,“ uviedla prezidentka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Alžbeta Brozmanová Gregorová.

Vyhlásia TOP dobrovoľníka

Podľa Jany Andreasovej z Nitrianskeho centra dobrovoľníctva sa vlani do podujatia zapojilo v Nitre viac ako 50 dobrovoľníkov. „Veríme, že tento rok to bude ešte viac. Predpokladáme, že sa zapoja napríklad do aktivít spojených so spoločenskými hrami, rozhovormi či umeleckými dielničkami. Novinkou bude vyhlásenie TOP dobrovoľníka a TOP školskej triedy. Záver týždňa chceme venovať poďakovaniu a zdieľaniu zážitkov počas neformálneho pikniku,“ dodala Andreasová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM