Lucia Lauková Kultúra

PROGRAM Vianočnej Nitry: V decembri nás čaká séria sviatočných podujatí

Posledný mesiac v roku ponúkne opäť sériu krásnych podujatí. Pozrite sa, aké sviatočné akcie sú pripravené pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM Vianočnej Nitry: V decembri nás čaká séria sviatočných podujatí
Zdroj: TASR

Nitrianske vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí otvorí svoje brány vo štvrtok 1. decembra. Otvorené bude do piatka 23. decembra. Stánok za stánkom bude opäť ponúkať vianočné dobroty či darčeky pod stromček. Pravú vianočnú atmosféru dotvorí vianočný program s večerníčkami, vianočnými vinšami, koledami a hudobnými želaniami.

Príchod Mikuláša

V nedeľu 4. decembra o 17.00 h zavíta do vianočného mestečka Mikuláš. Aj v tomto roku sa môžu deti ,ale aj dospelí tešiť na zaujímavý program a najmä na jedinečný pyromuzikálový ohňostroj.

Vianočné koncerty

Vianočná nálada zavíta aj do nitrianskej Synagógy. V nedeľu 11. decembra o 18.00 h sa tam bude konať v poradí už 13. Strieborný večer Evy Pavlíkovej a jej hostí. V Mestskej hale na Klokočine nebude chýbať už tradičný vianočný koncert známych sólistov Opery SND – Čaro Vianoc. Uskutoční sa v piatok 16. decembra o 18.00 h.

Bezplatná prehliadka

V rámci Vianočnej Nitry sa uskutoční v sobotu 17. decembra od 16.00 hodiny aj bezplatná vianočná prehliadka Nitry. Pripravené bude rozprávanie vianočných príbehov a tradícií z rôznych náboženstiev (v Synagóge), prehliadka Farského kostola navštívenia Panny Márie v Nitre či prechádzka Dolným mestom. Na prehliadku je potrebné sa vopred prihlásiť v NISYS-e.

Silvestrovská noc

V mestských častiach budú pripravené mikulášske a adventné programy. Koniec roka oslávime na Svätoplukovo námestí, kde bude od 20.00 h Nitrianska silvestrovská noc. Čaká nás poriadna veselica, stánky v mestečku, polnočný ohňostroj a novoročný príhovor primátora mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM