Kultúra

Vianočný koncert, na ktorý sa nezabúda: Nika Karch a hostia už onedlho v Nitre!

Speváčka Nika Karch vystúpi vrámci svojho Vianočného koncertu v Nitre. Spolu s ňou sa v našom meste predstaví aj viacero zaujímavých hostí.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný koncert, na ktorý sa nezabúda: Nika Karch a hostia už onedlho v Nitre!
5
Galéria
Zdroj: PR

V Nitre sa 13. decembra chystá zaujímavý Vianočný koncert speváčky Niky Karch. Predstaví sa na ňom kopec hostí ako Mário Kuly Kollár, Beáta Dubasová, Brunno Oravec, kapela Panama, Viky Nagyová či detský spevácky zbor. Koncert bude v Nájomnej Jednotke 210 a my sme sa so speváčkou Niku Karch pozhovárali nie len o tomto koncerte.

Ako vznikla myšlienka usporiadať takýto koncert?

Myšlienka vznikla už pred tromi rokmi, vtedy sme zorganizovali prvý vianočný koncert s hosťami, s ktorými ma spájali rôzne spolupráce. Koncert bol v Nitre, o rok na to v rodnom meste v Michalovciach a tento rok sme sa rozhodli opäť pre Nitru.

Prečo práve v Nitre?

Nitra je mi blízka, prišla som sem študovať a natoľko sa mi zapáčila, že tu žijem už 11 rokov.

Na čo sa môžu diváci tešiť?

Koncert je síce vianočný, ale bude veľmi dynamický. Tým, že som si pozvala hostí, sa to na pódiu bude stále meniť, každý z hostí zaspieva zopár svojich skladieb a duet so mnou. Chystám aj jeden samostatný set iba s klavírom, na ktorom ma bude doprevádzať ďalší hosť. A k tomu všetkému som si pozvala aj spevácky zbor zo súkromného konzervatória, takže vianočnú atmosféru to ešte viac „podčiarkne“.

Budú aj Vianočné skladby?

Budú, na takom koncerte nesmú chýbať. Ale bude ich tak akurát a budú to všetko ľuďom veľmi známe skladby. Určite to bude pre ľudí zaujímavé a čaká ich menší hudobný festival.

Koncert je spojený aj s charitatívnou zbierkou, o čo pôjde?

Bude to zbierka pre šikovnú športovkyňu, majsterku Slovenska v chôdzi, Nikoletu Abbatantuono. Organizácia Podaj mi ruku Nitra, ktorá vyzbierané peniaze hneď po koncerte aj odovzdá, robila už pred rokom zbierku pre Nikoletu a jej rodinu- babku, ktorá roky sama vychováva nielen ju, ale aj jej dvoch súrodencov. A k tomu všetkému, Nikolete našli nádor na mozgu, ktorý sa na Slovensku netrúfajú operovať, takže vyzbierané peniaze prispejú na operáciu v zahraničí. Verím, že sa zapoja všetci a spoločne pomôžeme. Ja napríklad dám do zbierky môj honorár za koncert.

Kde sa dajú kúpiť lístky? A koľko stoja?

Lístky sa dajú kúpiť na troch predajných miestach v Nitre: vo firme Minimax (Cabajská 10), CD Andante a Music a cafe. V predpredaji stoja lístky 11 euro, v deň koncertu 15 a dajú sa zakúpiť aj VIP vstupy za 18 euro. Všetky informácie môžu čitatelia získať na nikakarch.sk alebo na facebookovej stránke Nika Karch (official).

Čo okrem koncertu chystáš do budúcna?

Mám rozplánovaných niekoľko ďalších skladieb, dva duety a jednu vlastnú. K tomu by som chcela točiť aj klipy, tak uvidíme. Okrem pracovných záležitostí chystám budúci rok aj svadbu, takže ma čakajú milé povinnosti .

Žiješ v Nitre už dlhšie, ako sa ti tu páči?

Veľmi, inak by som tu neostávala. Mám tu svoje zázemie, kamarátov, čoskoro manžela, kapelu, štúdio kam chodievam nahrávať. Ale samozrejme, na východ som nezanevrela, chodievam tam pomerne často, mám tam celú rodinu. Keď idem do Michaloviec, poviem, že idem domov a keď odchádzam z východu do Nitry, tiež poviem, že idem domov. Čiže mám dva domovy. Alebo keď to chcete po východniarsky tak dve domovy.

Vianočný koncert Niky Karch v Nitre bude plný zaujímavých hostí
5
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM