Lucia Lauková Správy

Primátor sa vzdal svojho platu: Prispeje na boj proti koronavírusu v Nitre

V Nitre vznikla zbierka zameraná na pomoc v boji proti koronavírusu. Iniciatívu podporil aj primátor Nitry Marek Hattas.

Ilustračný obrázok k článku Primátor sa vzdal svojho platu: Prispeje na boj proti koronavírusu v Nitre
12
Galéria
Zdroj: TASR

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) založila zbierku, ktorou chce pomôcť najohrozenejším skupinám občanov v meste. Do zbierky sa zapojil aj nitriansky primátor Marek Hattas.

V prospech zbierky sa vzdal svojho primátorského platu. „Pripájam sa aj ja a až do odvolania pôjde môj primátorský plat práve na boj proti pandémii,“ povedal primátor Nitry Marek Hattas.

Kam pôjdu peniaze?

„Všetky vyzbierané financie budú následne prerozdeľované do organizácií (nitrianske nemocnice, seniorské centrá, azylové domy, zariadenia diecéznej charity, dobrovoľnícke centrum, MVO pracujúce s rizikovými skupinami…), ktoré pracujú s ohrozenými skupinami občanov,“ uvádza sa na stránke nadácie.

Peniaze zo zbierky majú týmto organizáciám pomôcť zakúpiť germicídne žiariče na dezinfekciu priestorov, ochranné pomôcky ako rúška, rukavice, ochranné návleky na odev a obuv, dezinfekčné prostriedky, bezkontaktné teplomery, ale aj trvanlivé potraviny a lieky.

„O vyzbieraných finančných prostriedkoch a ich použití vás budeme priebežne podrobne informovať prostredníctvom www.nkn.sk, nášho FB a špeciálneho elektronického Newsletteru,“ dodáva NKN.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitrianska nemocnica v čase pandémie
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM