Lucia Lauková Správy

Len pár stánkov a prevádzok: Mestská tržnica v Nitre funguje v krízovom režime

Počas pandémie musela prejsť do obmedzeného režimu aj mestská tržnica. V súčasnosti môže byť otvorených len pár prevádzok.

Ilustračný obrázok k článku Len pár stánkov a prevádzok: Mestská tržnica v Nitre funguje v krízovom režime
11
Galéria
Zdroj: TASR

V krízovom režime je mestské trhovisko už od 16. marca. Dôvodom je nariadenie hlavného hygienika v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19, podľa ktorého nie je možné prevádzkovať činnosť tržníc, farmárskych trhov, predaj potravín na trhoviskách z trvalých stolov.

„Aj z týchto dôvodov na nitrianskej mestskej tržnici vôbec nie sú otvorené predajné stoly. Fungujú iba tri stánky a predajne v kamennej budove, kde predaj povolený je – pod podmienkou prísneho dodržania bezpečnostných a hygienických opatrení,“ vysvetľuje hovorca mesta Tomáš Holúbek s tým, že stánky sú otvorené štandardne od siedmej ráno do štvrtej popoludní.

Tržnica podľa radnice funguje podľa potreby. „Keď odíde posledný predávajúci, brány sa zatvoria,“ povedala Margaréta Némová, vedúca odboru majetku na nitrianskej radnici.

Na nádvorí sú otvorené stánky s mäsom, syrmi či vajíčkami. V kamennej budove nakúpite potraviny, mäso, drogériu, galantériu aj potreby pre záhradkárov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Vyľudnené ulice Nitry
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM