Lucia Lauková Správy

Prehľad týždňa v Nitre: Tieto udalosti spod Zobora boli najčítanejšie

Prvý októbrový týždeň je za nami. Aj v Nitre priniesol ďalšie zaujímavé udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad týždňa v Nitre: Tieto udalosti spod Zobora boli najčítanejšie
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Jaguar robí nábor zamestnancov

Jaguar Land Rover Slovakia oficiálne začal náborovú kampaň nových zamestnancov 2. októbra. Počas náboru chce spoločnosť 1000 ľudí. Viac ako 800 pozícií bude pre výrobných pracovníkov. Mesačná mzda sa podľa spoločnosti pre kvalifikovaných robotníkov a výrobných pracovníkov bude pohybovať v rozmedzí od 900 do 1 800 eur v priemere za mesiac, v závislosti od pracovnej pozície a skúseností.

Čítajte tu: Jaguar Land Rover v Nitre začal nábor zamestnancov: Príjme tisíc nových ľudí

Zúfalí obyvatelia

Obyvateľka jednej nitrianskej ulice nám vyrozprávala zážitky, pri ktorých sa vynára množstvo otázok. Ich kvalitu života údajne ovplyvňujú susedia až do tej miery, že majú strach o svoje zdravie. Krik, smrad a strach o vlastné zdravie. To je len zlomok z toho s čím sa, podľa ich slov, pasujú obyvatelia Telgártskej ulice v Nitre a okolia. Napriek tomu, že policajti, podľa slov obyvateľov danej ulice, sú privolávaní skoro stále, problém so susedmi sa zatiaľ nedarí riešiť.

Čítajte tu: Obyvatelia jednej z nitrianskych ulíc sú zúfalí: Boja sa vychádzať z domu

Významné objavy pod Jaguarom

Slovenským archeológom sa počas tohtoročnej výskumnej sezóny podarilo objaviť viaceré významné nálezy z obdobia včasného stredoveku i z čias Veľkej Moravy. K dôležitým patril súbor výskumov na stavbe infraštruktúry závodu Jaguar Land Rover v Nitre a v blízkosti susediacich obcí Lužianky a Čakajovce.

Čítajte tu: Výskum pod Jaguarom v Nitre: Sieť osád bola na ploche väčšej ako dnešné mesto

Zrážka autobusu s kamiónom pri Nitre

Vo štvrtok 5. októbra došlo na Zlatomoraveckej ceste k dopravnej nehode. Do zadnej časti narazil kamión. Ako uviedla policajná hovorkyňa po náraze sa autobus prevrátil na ľavú bočnú stranu. V autobuse sa viezlo 20 ľudí. 9 osôb bolo so zraneniami prevezených do nemocnice.

Čítajte tu: Zrážka autobusu s kamiónom pri Nitre: V nemocnici skončilo 9 ľudí

Mapa ukončených investícií

Mesto Nitra zverejnilo na svojom webe ukončené investičné akcie v jednotlivých mestských častiach. Celková hodnota investícií do 1. októbra 2017 dosiahla výšku 3 879 388 eur.

Čítajte tu: Mesto zverejnilo MAPU ukončených investičných akcií: TOTO sa v Nitre spravilo

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM