Lucia Lauková Správy Samospráva

Práce na Univerzitnom moste začnú v pondelok: Obmedzenia potrvajú pol roka

Firma, ktorá bude most opravovať, nastúpi na stavenisko už v pondelok 27. mája. Doprava tu bude obmedzená aspoň na pol roka.

Ilustračný obrázok k článku Práce na Univerzitnom moste začnú v pondelok: Obmedzenia potrvajú pol roka
10
Galéria

Dlho očakávaná oprava Univerzitného mosta je za dverami. „Už najbližší pondelok si chce zhotoviteľ stavby, ktorým je firma Strabag, začať pripravovať zariadenie staveniska,“ informoval hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek, s tým, že v okolí rieky pri moste pribudne oplotenie a unimobunky pre robotníkov.

Mesto očakáva napriek opatreniam zápchy obrovských rozmerov. Po moste sa bude v čase rekonštrukcie jazdiť iba jedným smerom, čo značne spomalí prechod automobilov.

Kompletná rekonštrukcia

„Hoci oprava mosta negatívne zasiahne do bežného fungovania Nitry, urobiť sa konečne musí. Most funguje už od šesťdesiatych rokov minulého storočia a za viac ako pol storočie sa na ňom robili iba kozmetické zásahy. Teraz sa bude rekonštruovať kompletne a vymeniť sa na ňom musí všetko, vrátane ložísk,“ povedal Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

Prejazdný iba jeden smer

Oprava Univerzitného mosta si vyžiada viac ako 2,2 milióna eur. „Most počas rekonštrukcie uzavrú tak, aby vždy ostala jedná strana s dvoma pruhmi prejazdná. Jazdiť sa však po ňom bude jednosmerne – najmenej tri mesiace po jednej polovici mosta a potom rovnaké obdobie po druhej strane. Doprava tu teda bude obmedzená aspoň na pol roka,“ dodal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Univerzitný most v Nitre
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM