Správy Samospráva

Oprava Univerzitného mosta začne koncom mája: Pripravte sa na obmedzenia!

Univerzitný most je v nemilosti vodičov dlhé roky. Stavba, ktorá je v dezolátnom stave, sa dočká vytúženej rekonštrukcie.

Ilustračný obrázok k článku Oprava Univerzitného mosta začne koncom mája: Pripravte sa na obmedzenia!
10
Galéria

Univerzitný most, ktorý spája centrum mesta so sídliskom Chrenová, je dlhé roky v dezolátnom stave. Sľuby sa stali skutočnosťou a už onedlho sa začne s jeho rekonštrukciou. Vodiči sa však budú musieť obrniť trpezlivosťou. Práce potrvajú minimálne pol roka a prinesú nevídané dopravné obmedzenia.

Oprava Univerzitného mosta má stáť viac ako 2,2 milióna a naplno začne už koncom mája. Mesto o tom informoval zástupca spoločnosti Strabag, ktorá je zhotoviteľom diela.

“Slovenská správa ciest dala ešte v marci stavenisko do rúk zhotoviteľa. Podľa zistení zhotoviteľa je most v takom zúfalom stave, že vymeniť sa na ňom bude musieť úplne všetko – vrátane ložísk. To si vyžiada nadvihnutie mosta, počas neho musia most uzavrieť najmenej na 24 hodín. Rovnako ho na jeden celý deň uzavrú počas jeho opätovného umiestnenia na nové ložiská,“ informuje Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

Vodiči sa tak budú musieť pripraviť na obmedzenia. Most bude kompletne uzavretý po dobu dvoch na seba nadväzujúcich dní. Ako informoval nitriansky mestský hovorca Tomáš Holúbek: “Cieľom mesta je dosiahnuť, aby išlo o víkendové dni, kedy je doprava v krajskom meste pokojnejšia. Presné termíny celkovej uzávierky zhotoviteľ stavby zatiaľ neoznámil. Mesto Nitra bude ich upresnenie žiadať na najbližšom pracovnom stretnutí, ktoré sa uskutoční na budúci týždeň.“

Most však nezostane úplne uzavretý. Po tomto kompletnom odstavení budú vždy dva pruhy na jednej strane mosta prejazdné. Kompletná oprava Univerzitného mosta si vyžiada mimoriadne opatrenia a zasiahne hlavne dopravu v meste Nitra.

“Momentálne preto prebiehajú rokovania medzi správou ciest, mestom, zhotoviteľom stavby, okresným úradom a dopravným inšpektorátom. Rokovania majú okrem termínov čiastočnej a úplnej uzávierky vyjasniť aj odklonenie dopravy, vyriešiť presun chodcov po moste či určiť, aké dočasné dopravné značky budú rozmiestnené po obchádzkových trasách,“ ozrejmuje mestský hovorca Tomáš Holúbek.

Univerzitný most v Nitre
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM