Lucia Lauková Správy

Premávke v centre Nitry by mohol pomôcť ďalší ľavý odbočovací pruh pri Mlynoch

V doprave v centre Nitry by mohli nastať zmeny. Cieľom je zlepšiť prejazdnosť hlavnej križovatky pri nákupnom centre.

Ilustračný obrázok k článku Premávke v centre Nitry by mohol pomôcť ďalší ľavý odbočovací pruh pri Mlynoch
5
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Na ceste I/64 pri Mlynoch by mohlo pribudnúť popri existujúcom ľavom odbočení v smere na Nové Zámky ďalšie. Nové ľavé odbočenie odporučila mestu vytvoriť Komisia pre mobilitu.

Na danej križovatke sa často tvoria rozsiahle kolóny áut. „Našim zámerom je zvýšenie prepravnej kapacity križovatky. V súčasnosti sa tvoria kolóny na ľavom odbočení v smere od Chrenovej na Nové Zámky. Kolóny sú v takej dĺžke, že často bránia prejazdu vozidiel v priamom smere Chrenová – Mlynárce,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Pridaním ďalšieho ľavého odbočenia by sa mala zvýšiť plynulosť cestnej premávky a prejazdnosť cez križovatku.

Najskôr Univerzitný most

Ako informoval hovora mesta, poslanci už schválili zaradenie odbočenia medzi investičné akcie, zatiaľ ale s nulovým rozpočtom. „V tomto roku sa podľa nás ešte nemôže toto odbočenie realizovať. Dôvodom je chystaná rekonštrukcia Univerzitného mosta, ktorý sa nachádza v blízkosti problémovej križovatky pri Mlynoch,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Mesto očakáva, že rekonštrukcia mosta spôsobí zápchy, ktorých rozsah si nikto netrúfne odhadnúť. „Bude to neľahké, no most je v takom zúfalom stave, že je potrebné ho pre bezpečnosť nás všetkých konečne opraviť,“ vysvetľuje Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

Termín ešte nie je jasný

Rekonštrukcia mosta sa má začať koncom mája. Stavenisko si dodávateľ prác prevzal ešte v marci. Termín rekonštrukcie mosta však ešte nie je podľa hovorcu mesta jasný.

„Čaká sa na dočasné dopravné značenie, ktoré ešte nie je odsúhlasené dopravným inšpektorátom,“ ozrejmil hovorca Tomáš Holúbek.

Širší priechod pre chodcov

Práce na moste sú podľa jeho slov naplánované tak, že dopravné obmedzenia by mali trvať do konca roka. Následne by sa malo pracovať už len pod mostom. Vytvorenie ďalšieho ľavého odbočenia je teda reálne až po ukončení hlavných prác na Univerzitnom moste.

Okrem toho mesto uvažuje aj nad rozšírením priechodu pre chodcov na tej istej križovatke. Priechod by mal byť rozšírený o dva metre, teda zo 4 na 6 metrov a pribudnúť by mali podľa hovorcu mesta aj ďalšie bezpečnostné prvky.

Foto: ilustračné

Križovatka pri Mlynoch v Nitre
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM