Lucia Lauková Správy Samospráva

Parkovacie senzory v Nitre sa osvedčili: Pribudnúť by mohli ďalšie

Mesto uvažuje nad osadením ďalších parkovacích senzorov. Pomocou bezplatnej aplikácie navigujú vodičov na voľné parkovacie miesta.

Ilustračný obrázok k článku Parkovacie senzory v Nitre sa osvedčili: Pribudnúť by mohli ďalšie
Foto: Rastislav Búgel

Od konca minulého roka môžu vodiči využívať bezplatnú aplikáciu ParkDots, ktorá ich dovedie na voľné parkovacie miesta v centre Nitry.

Aplikácia funguje vďaka parkovacím senzorom, ktoré boli osadené vo vozovke na viac ako 160 parkovacích miestach. Budúci rok by mohli pribudnúť ďalšie.

Ďalšie parkovacie senzory

„Magnetické senzory máme zatiaľ na Podzámskej, na parkovisku na Wilsonovom nábreží a na Mostnej. Uvažujeme, že k existujúcim senzorom pridáme ďalšie, pretože sa nám naozaj osvedčili,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Odhadujeme, že aplikáciu využívajú stovky Nitranov a návštevníci z iných miest, v ktorých funguje rovnaký systém (BA, TT, TR, Prievidza…),“ dodal Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Kde pribudnú?

Mesto uvažuje nad pridaním nových parkovacích senzorov. Uľahčiť by mohli život šoférom na uliciach Fraňa Mojtu, Sládkovičova, Boženy Němcovej a Kúpeľnej.

Okrem sledovania obsadenosti a platieb za parkovanie ponúka aplikácia aj ďalšie užitočné funkcie. Vodič sa môže nechať navigovať späť k autu, dostane upozornenie v prípade nečakaného odchodu vozidla z parkovacieho miesta a môže si na diaľku predĺžiť dobu parkovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM