Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Už v marci začne v Šali vývoz bio odpadu: Pozrite si inštrukcie!

Všetko, čo patrí do bioodpadu a nemáte možnosť ďalej to spotrebovať, vám odvezú. Od 10. marca bude k dispozícii táto pravidelná služba.

Ilustračný obrázok k článku Už v marci začne v Šali vývoz bio odpadu: Pozrite si inštrukcie!
Zdroj: TASR

Pod pojmom biologicky rozložiteľný odpad sa chápe všetko, čo ostane po našej manipulácii v záhradke, alebo i pri prácach v kuchyni. Kto má záhradu vie, že pri jej úprave vzniká množstvo odpadu, napr. pri odburiňovaní, strihaní a rezaní stromov, konárov, kvetín. Odpad vzniká i pri najčastejšej záhradníckej činnosti a to pri kosení trávy. Všetok odpad, ktorý pozostáva z drobných kusov je potrebné naložiť do vriec alebo nádob k vývozu. Konáre sa odovzdávajú zviazané do samostatných zväzkov.

Do 25 kilogramov

V domácnostiach taktiež vytvárame biologicky rozložiteľný odpad pri čistení ovocia, zeleniny, odpadom sú i rôzne nevyužité zvyšky potravín ako napr.: staré pečivo a pod. Všetko toto patrí do biologicky rozložiteľného odpadu. Aby sa v domácnostiach nekopil, mesto Šaľa zabezpečuje jeho pravidelný odvoz. Podľa zverejnených informácií, hmotnosť odpadu, určenému k vývozu nesmie presiahnuť 25 kg v jednom vreci, nádobe alebo zväzku.

Vývoznými dňami budú piatok a sobota

  • Bio odpad spred rodinných domov vo Veči sa začne v piatok 10. 3. 2017. Odpad pripravený na odvoz je potrebné vyložiť pred dom najneskôr do 15.00 hod.
  • Bio odpad spred rodinných domov v Šali sa začne v sobotu 11.3. 2017. Odpad pripravený na odvoz je potrebné vyložiť pred dom najneskôr do 9.00 hod.

Podľa informácií, ktoré uverejnilo Mesto Šaľa na sala.sk sa vývoz biologicky rozložiteľného odpadu na sídliskách bude konať každý piatok dopoludnia až do konca októbra. Prvý vývoz bude 10.3. 2017. Odpad na sídliskách bude nutné dať ku kontajnerom najneskôr do 9.00 hod.

„Občanov prosíme o dodržiavanie pravidiel a harmonogramu vývozu. V prípade neskorého vyloženia BRO dôjde k narušeniu harmonogramu vývozov bioodpadu z celého mesta a do nasledujúceho zberu bude „hnijúci“ bioodpad obťažovať zápachom. Za porozumenie ďakujeme," informuje mesto na svojom webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM