Zlatica Gregorová Správy

O odpad sa v Šali bude starať nová firma: Kto to je a odkiaľ pochádza?

Zber, odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu spolu s ďalšími činnosťami odpadového hospodárstva bude pre mesto Šaľa zabezpečovať spoločnosť ENVI-GEOS Nitra, s.r.o.

Ilustračný obrázok k článku O odpad sa v Šali bude starať nová firma: Kto to je a odkiaľ pochádza?
Zdroj: TASR

Mesto ju vybralo v rámci verejného obstarávania ešte koncom minulého roka. Do súťaže sa zapojila aj spoločnosť Marius Pedersen, a.s. Víťazom sa však stala nitrianska firma, ktorá ponúkla svoje služby za cenu 5 207 268,96 Eur, čo bolo v porovnaním s konkurenčnou ponukou o vyše 1,5 milióna Eur menej.

Ako informovala radnica, pri hodnotení uchádzačov sa okrem ceny prihliadalo aj na kvalitu poskytovaných služieb, na vzdialenosť od skládky a schopnosť zabezpečovať dotrieďovanie odpadu.

Platnosť zmluvy, ktorou sa budú zaoberať mestskí poslanci na svojom rokovaní 26. januára je určená na obdobie desiatich rokov. Spoločnosť ENVI-GEOS Nitra sa v nej okrem iného zaviazala, že bude zabezpečovať likvidáciu komunálneho odpadu, jeho zber polopodzemnými kontajnermi, odstraňovanie odpadu z nelegálnych skládok, prevádzkovanie zberného dvora, upratovanie stojísk kontajnerov, ale i zabezpečenie plastových nádob na odpady pre rodinné domy, a tiež vývoz odpadu od podnikateľských subjektov, z mestských cintorínov, z pláží pri rieke Váh i z príležitostných podujatí.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM