Zlatica Gregorová Rôzne

Zberný dvor v Šali: Zmodernizovaný areál je otvorený

V minulom roku boli oba zberné dvory – na Dolnej ulici a i na ulici Fr. Kráľa od začiatku decembra 2016 zatvorené. Dôvodom bola modernizácia zberného dvora.

Ilustračný obrázok k článku Zberný dvor v Šali: Zmodernizovaný areál je otvorený
Foto: Zlatica Gregorová

Obyvatelia mesta tak odpad mohli odvážať do tzv. medziskladu. V týchto dňoch je už dvor na ulici Fr. Kráľa kompletne zmodernizovaný a pripravený na využívanie.

Služby v plnom rozsahu

Podľa slov referentky životného prostredia Mestského úradu Šaľa, Edity Haladíkovej: „Od 1. januára 2017 mesto malo meniť dodávateľa. V novom roku už bude zberný dvor na ulici Fr. Kráľa zmodernizovaný,“ povedala nám krátko pred zatvorením zberného dvora, v decembri minulého roka. Dnes by mal zrenovovaný zberný dvor poskytovať svoj služby v plnom rozsahu. Aká je dnešná situácia?

Areál s novinkami

„Odpad je možné vyvážať na vynovený zberný dvor. Tu sa zmodernizoval prevažne jeho interiér. Pribudla tu nová váha, ako i obslužná unimobunka. Súčasťou areálu sú i nové kontajnery na odpad. Tým, že nastala výmena dodávateľa poskytovaných služieb, celý priestor je vylepšený,“ konštatuje referentka životného prostredia Mestského úradu Šaľa, Edita Haladíková.

Novým dodávateľom služieb v zbere komunálneho odpadu a súčasne i prevádzkovateľom zberného dvora je ENVI – GEOS Nitra. Je teda plne využiteľný a záujemcovia tu môžu dovážať odpad počas otváracích hodín:

Otváracie hodiny zberného dvora na Ul. Fr. Kráľa

  • Pondelok – Piatok : 9.00 hod. – 17.00 hod.
  • Sobota: 8.00 hod.- 14.00 hod.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM