Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianskej poliklinike vynovili parkovanie: Pacienti majú kam odstaviť autá

Štvorkolesové tátoše sa v meste kopia najmä tam, kde je potrebné niečo vybaviť. Plné parkoviská sú pri úradoch, ale aj pred ordináciami.

Ilustračný obrázok k článku Šalianskej poliklinike vynovili parkovanie: Pacienti majú kam odstaviť autá
Zdroj: Mesto Šaľa

V okolí šalianskeho zdravotníckeho zariadenia bolo počas pracovného týždňa vždy kopec áut, ktoré vysoko prevyšovali parkovacie kapacity. Postávali na chodníkoch a všade tam, kde to bolo čo len trochu možné, aby neohrozovali okoloidúcich. Nedôstojné podmienky so zničenými obrubníkmi i zeleňou a vytesnenou dopravou na Nemocničnej ulici by mali byť minulosťou. Pred pár dňami totiž pri poliklinike vynovili parkovisko.

Kraj investoval

Ako sme vás informovali začiatkom tohto roka, Nitriansky samosprávny kraj v rámci rekonštrukcie tohto objektu počítal aj s prestavbou parkovacej plochy. Pôvodná plocha, značne poddimenzovaná, teraz disponuje desiatkami nových parkovacích miest. Ako k téme parkovania pri poliklinike uviedol predseda NSK, Milan Belica, kraj chcel do tohto parkoviska investovať pribl. 100 000 eur. Pôvodné zatrávňovacie tvárnice vymenili za riadny asfalt so značením. „Nové parkovisko na rozdiel od predchádzajúcej  plochy spĺňa technické podmienky pre parkoviská a nakladanie s dažďovými vodami, to znamená ich prečistenie pred vypustením do podložia cez vsakovacie objekty,“ vyja­drila sa hovorkyňa NSK Oľga Prekopová.

Vyhradené miesta

Nezabudlo sa ani na občanov so zdravotným postihnutím, ktorým tu majú svoje vyhradené miesta na pohodlný nástup a výstup zo svojho automobilu. Ako uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, „štyri miesta sú vyhradené pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie. Súčasťou investície Nitrianskeho samosprávneho kraja bolo aj vybudovanie osvetlenia nad priechodom pre chodcov.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM