Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali sa pohli ľady: Poliklinika dostane novú tvár, FOTO

NSK sa postaral o to, aby zdravotnícke zariadenie ďalej fungovalo. Pomohli intervencie primátora Jozefa Belického, poslancov aj obyvateľov mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa pohli ľady: Poliklinika dostane novú tvár, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

I keď to vyzeralo tak, že v Šali by neboli ďalej poskytované zdravotnícke služby pod jednou strechou, nakoniec všetko dobre dopadlo. Poliklinika naďalej funguje a plánom Nitrianskeho samosprávneho kraja je obsadiť všetky jej zákutia odbornými lekármi.

Stavebné práce začali

NSK počas roka 2017 zriadilo Rozpočtovú organizáciu NSK „Poliklinika Šaľa.“ Už vtedy sa uvažovalo o rekonštrukcii objektu, ktorý by prilákal lekárov, aby tu vykonávali svoju lekársku prax. Z pomaly chátrajúceho objektu totiž viacerí stihli odísť. Opravy šalianskej polikliniky schválili krajskí poslanci. S naplánovanou rekonštrukciou objektu sa už aj začalo.

Ako nás informovala vedúca kancelárie riaditeľa NSK Helena Psotová, zastupiteľstvo NSK prikleplo na opravu nemocnice s poliklinikou približne 530 000 eur v kapitálovom rozpočte. Stavebné zásahy sa budú týkať najmä zníženia energetickej náročnosti, ktorú dosiahnu zateplením stien i strešnej konštrukcie. Vďaka tomu by mala byť v budúcnosti ekonomická prevádzka budovy podstatne nižšia. Nehovoriac o modernom vzhľade celého komplexu bez ošarpanej fasády.

Vynovia parkovisko

V rámci rekonštrukcie NSK počíta aj s prestavbou parkoviska. Keďže parkovanie v blízkosti nášho zdravotníckeho zariadenia je pomerne veľký problém, vodiči často ostávajú stáť na chodníkoch. Nemajú kde parkovať a existujúca parkovacia plocha je značne poddimenzovaná. Ako sa vyjadril predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, na prestavbu parkoviska by kraj mal vynaložiť približne 100 000 eur.

V Šali sa pohli ľady, poliklinika dostane novú tvár. FOTO
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM