Zlatica Gregorová Správy

Šalianska plaváreň zostáva zatvorená: Nefunkčnosťou hrozia ďalšie problémy

Situácia sa z pohľadu verejnosti nemení. Vedenie mesta aj chemickej spoločnosti vedú rokovania, ktoré by mali prispieť k znovuobnoveniu činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska plaváreň zostáva zatvorená: Nefunkčnosťou hrozia ďalšie problémy
Foto: Zlatica Gregorová

Po tom, čo sa 8. apríla 2019 dočasne zatvorili dvere obľúbeného športoviska, sa verejnosť dozvedela aj z nášho portálu, ako situácia aktuálne vyzerá. Technický stav strešnej konštrukcie nedal duslákom inú možnosť, ako objekt uzatvoriť. Ako nás nedávno informoval generálny riaditeľ chemickej spoločnosti Petr Bláha, už dva roky sa snažia o to, aby ho odkúpilo mesto. To však nemá vyčlenené financie, preto kompetentní hľadajú najschodnejšie riešenia.

Mimo prevádzky

Keďže je plaváreň mimo prevádzky už pomaly tri mesiace, treba konať rýchlo, avšak uvážene. Mesto už požiadalo o pomoc Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR aj premiéra Pellegriniho a iných, doteraz však všetko skončilo pri sľuboch. To pri rozbehnutej letnej sezóne pre vodný stánok nie je priaznivá situácia.

Českí odborníci

O momentálnej situácii pohovoril riaditeľ plavárne Patrik Ščasný členom Komisie mládeže a športu pri MsZ v Šali. Priblížil im rokovanie so štátnym tajomníkom Jozefom Göncim, Petrom Bláhom aj prezidentom Slovenskej plaveckej federácie Ivanom Šulekom a ich plánoch športovisko zachrániť. Riaditeľ plavárne ďalej uviedol, že plaváreň navštívili odborníci z Českej republiky, ktorí nie sú za tú alternatívu, aby boli vymenené iba strešné laná, ale aby bola vymenená celá strecha za strechu zo železných nosníkov. Dodal, že štát ale vidí iba tú možnosť, že plaváreň musí byť majetkom mesta, uvádza sala.sk.

Nepriaznivý stav

Podľa Patrika Ščasného nepomáha aktuálnemu stavu ani to, že je objekt zatvorený. Tým, že nefunguje, ako má, môžu čoskoro v plavárni vzniknúť ďalšie nepriaznivé situácie. Potrubie môže odstávkou začať korodovať, rovnako aj nie tak dávno vymenená dlažba v okolí bazénov môže taktiež podľahnúť zmeneným podmienkam užívania a popraskať.

Info pre verejnosť

Riaditeľ pre upokojenie verejnosti, zverejnil oznam na ich webe:

„Vážení zákazníci, dovoľte aby sme Vás informovali o situácii prevádzky plavárne Aquasport. Vďaka intenzívnej spolupráci s Mestom Šaľa, DUSLO a.s. a Vládou SR, sa posúvame stále bližšie k nášmu cieľu. V prvom rade treba poďakovať všetkým zúčastneným za ochotu pomôcť. Momentálne sa zaoberáme jednotlivými riešeniami rekonštrukcie, ich vhodnosťou a cenovou kalkuláciou. Následne bude najvhodnejšia alternatíva prerokovaná s partnermi a na Ministerstve ŠVVaŠ SR, ako aj jej financovanie medzi jednotlivými subjektami, tu nás teší podpora z Ministerstva ŠVVaŠ SR a ich prísľub o dotáciu na rekonštrukciu. Avizované stretnutie sa uskutoční v mesiaci jún/júl 2019.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM