Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa získala 15-tisíc eur: Občania môžu navrhnúť lokality s bezplatnou wifi

Po umiestnení niekoľkých prístupových bodov v našom meste, prichádza ďalšia šanca. Mesto rozšíri bezdrôtový internet do ďalších častí.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa získala 15-tisíc eur: Občania môžu navrhnúť lokality s bezplatnou wifi
Zdroj: Pixabay.com

Mesto Šaľa roz­širuje bezplatnú wifi sieť. K jej doterajším prístupovým bodom by mali už čoskoro pribudnúť nové. Radnica sa rozhodla pomocou hlasovania na sociálnej sieti zistiť, kde by sa podľa obyvateľov mesta mali nachádzať.

Desať prístupov

Šaľa na zriadenie bezplatnej wifi siete získala financie z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Jej štyri interné prístupové body budú umiestnené v Mestskej knižnici J. Johanidesa, v Kultúrnom dome Veča, v Dome kultúry Šaľa a na mestskom úrade. Ďalších šesť externých prístupov sa nachádza na rôznych miestach v centre mesta.

Podľa slov Dajany Hanesovej z Mestského úradu sa Šali podarilo získať ďalšie financie z programu WiFi4EU.

Navrhnite lokalitu

„Jednodňovú výzvu spustil Brusel a nám sa v nej podarilo uspieť. V najbližšom čase bude mestu pridelený poukaz v sume 15 000 eur na vybudovanie ďalších externých a interných prístupových bodov wifi. Záleží nám na názore našich obyvateľov, a preto radi privítame ich návrhy, na ktorých ďalších mestských pozemkoch a mestských budovách by sa táto bezplatná sieť mohla nachádzať. Svoje návrhy môžu uviesť v ankete na sociálnej sieti, kde stačí pridať popis lokality a hlasovať. Anketa potrvá do 23. júna,“ dodala Hanesová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM