Zlatica Gregorová Rôzne

Pri rybníku s dobrotami: Tešedíkovo chystá XV. ročník Kotlíkového festivalu

S príchodom májových dní sa vo väčšine šalianskych dedín rozbehli aj spoločenské akcie. Konajú sa priamo v prírode.

Ilustračný obrázok k článku Pri rybníku s dobrotami: Tešedíkovo chystá XV. ročník Kotlíkového festivalu
Zdroj: TASR

Účastníci aj návštevníci sa stretnú na gastronomicko – zábavnom podujatí pri rybníku Telek – Tó. Obecná samospráva v spolupráci so ZO Csemadok, Oz Telektó, Viniper – Združenie Peredských vinárov a ZO Červený kríž Tešedíkovo ho pripravili pre svojich obyvateľov a hostí.

Budú súťažiť

Tak, ako každý rok, aj teraz ponúkajú organizátori možnosť zapojiť sa do súťaže o naj guláš. Polievka, ktorá má v našej krajine aj iste aj okrese veľa prívržencov sa dá ukuchtiť rôznymi spôsobmi. I keď je základ približne rovnaký, každý kuchár či kuchárka si svoj guláš alebo špeciality z rybieho mäsa ochutí podľa svojho gusta a tak získajú originálnu chuť.

Zaujať porotcov aj fajnšmekrov môžu jednotlivci aj skupiny, ktorí budú mať zabezpečené stoly, lavice ako aj vodu a drevo na podkúrenie.

Rozdiel oproti minulým ročníkom bude ten, že súťažiaci nebudú používať plastové taniere a príbory, ale musia si zaobstarať vhodné ekologické náhrady.

Registrácia účastníkov sa začne 4. mája 2019 o 7.00 hod. a z kotlíkov sa bude pariť až do 13. 30 hod. V priebehu podujatia sa budú konať aj zaujímavé aktivity, ako detské súťaže aj kreatívne hry.

Najlepších ocenia

Od 9.00 do 11.30 hod. bude pre návštevníkov nachystaný aj stan zdravotníckej služby, kde si môžete dať zmerať tlak a zistia vám aj hodnotu cukru v krvi. Vyhodnotenie súťaže sa začne o 15.00 hod. Ako uviedli usporiadatelia súťaže, „traja najúspešnejší súťažiaci vo varení budú ocenení vecnými darmi. Mimoriadne ocenenie bude udelené za najvkusnejšie prestieranie a úpravu podávaných jedál.“ Po vyhlásení výsledkov sa od 16.00 hod. rozprúdi hudobná zábava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM