Zlatica Gregorová Rôzne

V Tešedíkove schvaľovali dotácie: Na rad prišla kultúra i šport

Dediny aj mesto v okrese Šaľa sa rozvíjajú aj vďaka tomu, že samosprávy im poskytnú na činnosť finančné dotácie. Pomáhajú im v ich aktivitách.

Ilustračný obrázok k článku V Tešedíkove schvaľovali dotácie: Na rad prišla kultúra i šport
9
Galéria
Zdroj: TASR

Či ide o kultúrne, športové alebo spoločenské zoskupenia, s dobrým projektom majú šancu si polepšiť. Každoročne sa môžu o finančné príspevky uchádzať združenia z rôznych oblastí. V Šali nedávno mohli záujemcovia zaslať žiadosti, ktoré bude schvaľovať primátor Jozef Belický (do 200 eur) alebo poslanci mestského zastupiteľstva (nad 200 eur).

Rozdelili 22-tisíc eur

Z podporného balíka teraz rozdelili aj v neďalekom Tešedíkove. Na aprílovom zasadnutí obecného zastupiteľstva sa schvaľovali dotácie pre miestne združenia a kluby. Celkovo miestna samospráva z rozpočtu obce rozdá 22 000 eur.

OZ Telektó dostane 850 eur. Ako informuje o svojej činnosti toto občianske združenie na stránke obce, jeho zámerom je "znovuoživiť okolie týchto jazier a skultúrniť ich prostredie. Toto znovuoživenie si vyžaduje obrovské množstvo práce a nemalé finančné prostriedky.“

Na vzdelanie aj zdravie

Csemadok ZO je Spoločenský a vzdelávací Zväz Maďarov na Slovensku, ktorý sa podieľa na aktivitách obce, aj organizovaní rôznych podujatí pre svojich členov a verejnosť. Od obce získal dotáciu 1200 eur. Ďalším subjektom, ktorý získal podporu obce je MO Slovenského Červeného kríža a to vo výške 400 eur. Jeho aktivity v oblasti zdravotníctva sú verejnosti známe a zaslúžia si pozornosť.

Taktiež aj rodičia a priatelia škôl organizujú rôzne aktivity a tak zažiadali o dotácie. Tešedíkovskí poslanci im priklepli konkrétne sumy. Ako uvádza obec, Rodičovské združenie pri ZŠ s VJS získalo 544 eur, Rodičovské združenie pri MŠ s VJS 1000 eur a Rodičovské združenie pri MŠ s VJM taktiež 1000 eur.

Združenia

Miestne zoskupenia, ktoré vyvíjajú činnosť v dedine a pomáhajú ju rozvíjať získali podporu poslancov. Zastúpenie má i šport. OZ CAMPUS 1000 eur, OZ LYNX pridelili sumu 150 eur, OZ Csángó získalo 856 eur a ŠK Tešedíkovo na svoju činnosť získalo 15 000 eur.

Vo fotogalérii uvidíte archívne zábery členov OZ Petra Bošňáka z čistenia záhonov v Šali.

Foto: ilustračné

Členovia OZ Petra Bošňáka skrášľovali: Vyčistili parčík pri kostole
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM