Zlatica Gregorová Samospráva

Podpredseda vlády SR dnes navštívil Šaľu: Peter Pellegrini rokoval i o obchvate

Dnes naše mesto privítalo podpredsedu vlády SR Petra Pellegriniho. Pracovný program jedného z popredných predstaviteľov našej vlády patril mestu a jeho okoliu.

Ilustračný obrázok k článku Podpredseda vlády SR dnes navštívil Šaľu: Peter Pellegrini rokoval i o obchvate
Foto: Zlatica Gregorová

Plánovaná návšteva premiéra Róberta Fica sa nakoniec nekonala. Zato naše mesto navštívil podľa plánu podpredseda vlády SR Peter Pellegrini. A nevyhol sa ani toľko diskutovanému obchvatu mesta.

Počas svojho pracovného výjazdu dnes zavítal podpredseda vlády SR Peter Pellegrini do Šale. Navštívil náš známy podnik Duslo Šaľa, ktoré, ako sa vyjadril podpredseda vlády, radí sa už teraz k najmodernejším na svete a výrazne tak prispeje k ešte väčšej zamestnanosti Šale v budúcnosti. Je veľmi rád, že začnú, s pomocou investičného stimulu vo forme daňovej úľavy, ktoré podniku poskytlo, s modernými technológiami novú výrobu. Podľa ministra sa Duslo Šaľa radí k najvýznamnejším výrobcom čpavku, nielen u nás, ale i v Európe.

Potom sa podpredseda vlády SR stretol s vedením ďalšej spoločnosti, ktorá spracováva živočíšne tuky. Podľa ministra patria k významným výrobcom v regióne. Neskôr už prebiehalo rokovanie so starostami okolitých obcí a primátorom. Hlavnou témou bol obchvat mesta Šaľa, bytové otázky, zahraničná pracovná sila v Šali. K otázke obchvatu sa vyjadril Peter Pellegrini v tom zmysle, že sa teraz čaká na uvoľnenie financií, aby sa mohlo začať s výkupom pozemkov, potrebných pre výstavbu obchvatu.

Po obede s vedením mesta sa začala plánovaná tlačová konferencia priamo v priestoroch Mestského úradu v Šali. Zúčastnili sa jej podpredseda vlády SR Peter Pellegrini, štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Denisa Saková, primátor mesta Šaľa Jozef Belický a zástupkyňa primátora mesta Šaľa, Danica Lehotská. Prítomné médiá i niekoľkých starostov obcí nášho okresu informovali o výsledkoch rokovaní počas dnešnej návštevy Šale.

Popredseda vlády SR dnes navštívil Šaľu: Peter Pellegrini rokoval i o obchvate
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM