Zlatica Gregorová Samospráva

Boj za obchvat pokračuje: Primátor sa stretol s ministrom financií

V tomto roku sa v Šali stretol primátor mesta Jozef Belický a minister dopravy výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek. Včera už rokovali s ministrom financií.

Ilustračný obrázok k článku Boj za obchvat pokračuje: Primátor sa stretol s ministrom financií
Foto: Zlatica Gregorová

V rozhovore s primátorom mesta, ktorý sme uverejnili v seriáli o starostoch okresu Šaľa ste sa mohli dočítať i o problematike obchvatu. Práve v stredu sa s ministrom financií Petrom Kažimírom stretol primátor mesta Šaľa, Jozef Belický a prednostka Okresného úradu Šaľa, Petronela Vižďáková.

Počas novembrovej návštevy ministra dopravy Arpáda Érseka, sme sa od neho na tlačovej konferencii dozvedeli:„Vy­budovanie obchvatu Šale je jednou z priorít rezortu, výstavbu však spomaľujú chýbajúce peniaze na výkup pozemkov pod budúcou stavbou, čo je odhadom 8 miliónov eur. Toto je najväčší problém, peniaze na samotnú výstavbu sa dajú použiť z eurofondov,“in­formoval nás vtedy minister dopravy.

Jozef Belický náš portál informoval, že požiadali ministra financií o stretnutie. V stredu 21. decembra 2016 sa v priestoroch Ministerstva financií Slovenskej republiky rokovalo s Petrom Kažimírom. Zúčastnil sa ho i okresný predseda Smeru SD, František Mrázik. Stretnutie sa dotýkalo najmä plánovaného vybudovania obchvatu mesta Šaľa. Minister Kažimír sa oboznámil s problematikou a všetkými argumentmi, hovoriacimi v prospech nutnej výstavby obchvatu. Za jeho výstavbu sa v Šali už niekoľkokrát uskutočnili protesty.

„Primátor Jozef Belický spolu s ostatnými zúčastnenými ministra podrobne informovali o súčasnom stave tranzitnej dopravy v našom meste a okolitých dotknutých obciach. Potreba 8 miliónov Eur na výkup pozemkov pod obchvatom mu bola dôkladne podložená aj chronológiou všetkých doterajších krokov v príprave obchvatu Šale. Zároveň bolo ministrovi odovzdané spoločné Memorandum mesta, VÚC, obcí okresu Šaľa a Dusla a.s., ktoré je žiadosťou o urýchlené riešenie dopravnej situácie v meste Šaľa, informuje hovorkyňa mesta Alexandra Szabová.

I vďaka tejto pracovnej návšteve zástupcov nášho mesta sa v januári budúceho roka prídu pracovníci Ministerstva financií Slovenskej republiky do Šale. Kvôli objasneniu argumentov, vedúcich k výstavbe obchvatu.

 
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM