Zlatica Gregorová Správy

Šaľu navštívil minister dopravy: Stretol sa i s účastníkmi prebiehajúceho protestu

Koncom minulého týždňa navštívil mesto minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek. Pred príchodom ho pred budovou mestského úradu čakali protestujúci.

Ilustračný obrázok k článku Šaľu navštívil minister dopravy: Stretol sa i s účastníkmi prebiehajúceho protestu
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Pred príchodom ho už očakávalo niekoľko protestujúcich. Ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpádovi Érsekovi (Most-Híd) odovzdali memorandum, v ktorom ho žiadajú o urýchlenú výstavbu obchvatu, ktorý sa plánuje už niekoľko rokov. „Vybudovanie obchvatu Šale je jednou z priorít rezortu, výstavbu však spomaľujú chýbajúce peniaze na výkup pozemkov pod budúcou stavbou, čo je odhadom 8 miliónov eur. Toto je najväčší problém, peniaze na samotnú výstavbu sa dajú použiť z eurofondov,“ povedal Érsek. V súčasnosti sa pripravuje štúdia realizovateľnosti budúcej stavby, hotová by mala byť v máji budúceho roka.

Skupina občanov mesta a občianskych združení na problém s katastrofálnou dopravnou situáciou, ktorá je spôsobená tranzitnou dopravou, opakovane upozorňuje už niekoľko rokov. Už v roku 2012 spustili petičnú akciu zameranú na urýchlenie procesu prípravy obchvatu. Obchvat mesta Šaľa bol súčasťou Rezortného rozvojového programu verejných prác na roky 2013 – 2015.

K rokovaniu sa vyjadril i primátor mesta Šaľa, Jozef Belický. „Ja sa veľmi teším, že naše mesto dnes mohlo absolvovať takúto výnimočnú udalosť akou je návšteva ministra dopravy. Okrem ústredného problému, to znamená obchvatu mesta Šaľa, sme sa venovali aj iným problémom, ktoré do tohto rezortu patria. Máme prísľub na opravu mostného zábradlia a výstavbu nájomných bytov“, povedal primátor Šale Jozef Belický.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM