Zlatica Gregorová Samospráva

Obchvat mesta Šaľa predmetom rokovaní: Urýchli výstavbu návšteva premiéra?

Téma obchvatu mesta Šaľa je predmetom dlhodobých diskusií, rodinných debát i protestov iniciatívnych obyvateľov. Budú o ňom rokovať i s premiérom.

Ilustračný obrázok k článku Obchvat mesta Šaľa predmetom rokovaní: Urýchli výstavbu návšteva premiéra?
Foto: Zlatica Gregorová

V tejto fáze je už prioritou ministrov a hlavnou témou viacerých politických rokovaní. Témou číslo jedna bol i na nedávnom prvom rokovaní mestského zastupiteľstva v Šali.

Veci sa hýbu

Otázkou ohľadom obchvatu položil hneď na začiatku rokovania poslanec Peter Andráši. Opýtal sa primátora mesta, Jozefa Belického na to, ako vec ďalej postupuje. Primátor povedal, že veci sa hýbu a už prebehli rokovania medzi Ministerstvom financií SR a Ministerstvom dopravy SR.

My sme sa opýtali priamo na to, ako konkrétne sa vo veci výstavby obchvatu pokročilo. Odpovedal nám primátor mesta Šaľa, Jozef Belický: „Z ministerstva financií sa nám už ozvali s tým, že hľadajú riešenie. Niekedy na jar tohto roka by mala byť hotová štúdia realizovateľnos­ti.“ Tá bola zadaná v novembri minulého roka.

Je prioritou

Presný termín vykupovania pozemkov ešte nie je známy, avšak je predpoklad, že sa s ním začne v dohľadnej dobe. Štát by vtedy mal uvoľniť financie na ich výkup. O tom, že šaliansky obchvat je prioritou nielen mesta ale i Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR nás uistil samotný minister tohto rezortu, Árpád Érsek počas jeho minuloročnej návštevy Šale.

V najbližších dňoch má do mesta zavítať premiér Róbert Fico. Podľa slov primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického, počas stretnutia premiéra s vedením mesta sa budú venovať i samotnému obchvatu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM