Zlatica Gregorová Správy

V meste sa chystá protest: Účastníci chcú vybojovať obchvat mesta

Nespokojnosť niektorých obyvateľov mesta Šaľa vyústila do pripravovaného protestu. Ten sa uskutoční už v tento piatok.

Ilustračný obrázok k článku V meste sa chystá protest: Účastníci chcú vybojovať obchvat mesta
Foto: Zlatica Gregorová

Na začiatku bola nespokojnosť s preplnenými ulicami v meste. Dopravné zápchy a s tým spojené komplikácie, ako i množstvo kamiónov na cestách, donútili skupinu občanov zabojovať o zlepšenie situácie. Tú chcú dosiahnuť plánovaným protestom. O všetko podstatnom o tejto akcii sme sa porozprávali s hlavným organizátorom Jozefom Klačkom.

Protest obyvateľov okresu Šaľa za obchvat mesta sa uskutoční už zajtra. Čo Vás viedlo k tomu, aby ste ho zorganizovali a prilákali obyvateľov mesta i okresu k účasti na ňom?

„Nápad bol môj. Pohrával som sa s touto myšlienkou už dlhšie a rozhodol som sa vtedy, keď som minulú stredu zostal stáť v zápche o 18.30 hodine. Vtedy pretiekol pohár trpezlivosti. Protest sa koná preto, lebo chceme rozhýbať kompetentných a poukázať na veľmi zlú dopravnú situáciu v Šali“.

Čo si od protestu sľubujete? Myslíte si, že sa veci pohnú dopredu podľa Vašich predstáv?

„Tak, ako som už povedal, verím, že kompetentným sa otvoria oči a začnú konať v danej veci oveľa rýchlejšie ako teraz“.

Plánujete protestné akcie opakovať? Alebo ide o jednodňovú záležitosť?

„Protest plánujeme opakovať, možno aj v inej forme ako blokovaním premávky a dáme mu pravidelnosť, kým sa veci nepohnú správnym smerom“.

Podľa našich informácií protestujúci začnú od 13.00 hod. pomaly jazdiť na automobiloch po meste a trúbiť. Účastníci akcie nesmú za žiadnych okolností blokovať prejazd záchranným zložkám. Na celý priebeh budú dozerať príslušníci mestskej a štátnej polície.

Ako je uvedené v informáciách o akcii, za akékoľvek neuposlúchnutie organizačných pokynov organizátor nenesie zodpovednosť a jednotlivec môže byť riešený hliadkou mestskej alebo štátnej polície !

Protestná akcia sa uskutoční 4. novembra 2016 od 13.00 hod. Ukončenie protestu plánujú na 17.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM