Zlatica Gregorová Samospráva

Do Šale zavíta minister Érsek: Zúčastní sa rokovania

Vlani v novembri naše mesto poctil návštevou minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Budúci týždeň k nám zavíta opäť.

Ilustračný obrázok k článku Do Šale zavíta minister Érsek: Zúčastní sa rokovania
Foto: Zlatica Gregorová

Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek sa vlani stretol s primátorom mesta Šaľa, Jozefom Belickým. Vypočul si aj účastníkov protestu za výstavbu toľko očakávaného obchvatu mesta Šaľa.

Problematické výkupy

Z doterajších rokovaní s ministrom Érsekom vyplynulo, že najakútnejší problém vo veci obchvatu vidia v nedostatku peňazí na výkup pozemkov. Po novembrovej návšteve ministra sa veci dali do pohybu a v júni tohto roka sa už s výkupom pozemkov pod obchvat začalo. Slovenská správa ciest už uzatvorila potrebné zmluvy.

Znormalizovanie dopravnej situácie v našom meste tak naberá na reálnych kontúrach. So súhlasom všetkých dotknutých obcí, mesta ako aj vlastníkov pozemkov sme čoraz bližšie k prvým výkopom. I o aktuálnej situácii ohľadom výstavby, aj o všeličom inom bude najbližšie rokovanie poslancov Mestského zastupiteľstva v Šali. Zúčastniť by sa ho mal opäť aj minister Árpád Érsek. Spolu s nim primátor Jozef Belický pozval aj ďalších zaujímavých hostí – štyroch krajských poslancov.

Prídu aj krajskí poslanci

„O vykonanej práci a snahe v prospech mesta a okresu Šaľa v oblastiach, ktoré má v kompetencii Nitriansky samosprávny kraj, by sa poslanci i obyvatelia radi dozvedeli viac od najkompetentnej­ších,“odôvodnil pozvanie primátor Jozef Belický. Štvorica krajských poslancov za náš región – Martin Alföldi, Zsolt Baranyai, Gyula Borsányi a Štefan Jancsó, budú mať priestor hovoriť aj o ďalších víziách v rámci bodu programu Informácia o činnosti VÚC. Účasť na štvrtkovom zasadnutí prisľúbil aj predseda kraja Milan Belica,“ informovala náš portál hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Zasadnutia Mestského zastupiteľstva sa budete môcť zúčastniť aj vy a to vo štvrtok štvrtok 26. októbra 2017 o 14.00 hod. Kvôli blížiacej sa rekonštrukcii budovy šalianskeho magistrátu sa tentoraz uskutoční v priestoroch Denného centra seniorov na Hornej ulici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM