Krimi

ZVRAT v prípade novoročného požiaru v Nitre: Má na svedomí ohnivé peklo POLICAJT?

Zo strechy domu, v ktorom požiar pripravil o bývanie niekoľko rodín, mal niekto odpaľovať pyrotechniku. Polícia má k dispozícii kamerové záznamy.

Ilustračný obrázok k článku ZVRAT v prípade novoročného požiaru v Nitre: Má na svedomí ohnivé peklo POLICAJT?
25
Galéria

Nový rok sa začal v Nitre obrovským požiarom v polyfunkčnej budove na Polygone. Niekoľko rodín pri ňom prišlo o strechu nad hlavou. Už od začiatku sa viedli dohady, kto mohol spôsobiť ničivé peklo. Zdá sa, že v prípade nastal zlom.

Okrem niekoľkých úplne zničených bytov je ďalších 15 vážne poškodených.

Portál noviny.sk informoval, že podľa televízie JOJ má byť jedným z podozrivých aj policajt z finančnej správy.

Pyrotechnika na drevenej streche

Okolnosti požiaru aktuálne vyšetruje polícia. Krátko po jeho vypuknutí šéf hasičského zboru uviedol, že za jeho vznikom možno hľadať pyrotechniku. Verzií je aktuálne niekoľko.

„Dostali sa k nám informácie, že sa tam intenzívne narábalo s pyrotechnikou. Strecha bola drevená, bola tam fólia a už to išlo,“ povedal pre TV JOJ majiteľ Polygonu Ján Plandora. Pyrotechniku mal niekto odpaľovať priamo zo strechy.

Prečítajte si tiež

Majú záznamy z kamier

Portál noviny.sk informoval, že na streche „bol v tom čase údajne aj muž, ktorý pracuje ako kriminalista finančnej správy. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že polícia má aj kamerové záznamy.“

„V záujme objektívneho vyšetrenia okolností prípadu nemôžeme momentálne verejnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ povedala pre televíziu nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Hasiči svojim zásahom pomohli od ničivého ohňa ochrániť ďalšie poschodia budovy a parkovací dom. „Škoda bola predbežne vyčíslená na 3 milióny eur. Uchránené hodnoty boli približne 10 miliónov eur,“ cituje portál slová Róberta Ambru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac o požiari v Polygone

Nové zábery ničivého požiaru na Polygone
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM